STORFINANSEN. George Soros har i kölvattnet av Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet spekulerat bort en miljard av sina klienters pengar.

George Soros.

George Soros.

Den judiske miljardären och vänsteraktivisten George Soros har för vana att, förutom att försöka påverka västvärldens politiska strukturer, spekulera i världsekonomin och därmed göra sig stora pengar.

Efter att Donald Trump vunnit det amerikanska presidentvalet förutspådde Soros osäkra tider och en dalande ekonomi, en förutsägelse han också spekulerade sina klienters pengar i. Börsen har dock blomstrat efter Trumps valseger och New York-börsen har sedan dess stigit med tio procent och Dow Jones-indexet passerade nyligen drömgränsen på 20 000 punkter.

Optimismen bland investerarna sägs bero på de utlovade skattesänkningar, stora infrastrukturprojekt och minskade regleringar som utlovats av Trump.

Soros har alltså dock gått emot sina kollegor vilket innebär att han förlorat cirka en miljard dollar för de klienter som investerat i hans hedgefond.

Källor:
Soros’s bad bet against Trump cost his clients $1bn
Trump-effekten: Rekord på börsen i New York


  • Publicerad:
    2017-02-01 19:15