UTRIKES. W.K. Kellogg Foundation har donerat pengar till den judiske superkapitalisten George Soros stiftelse Open Society Foundations som bland annat sponsrat den svenskfientliga underättelsetjänsten Expo.

George Soros

W.K. Kellogg Foundation startades upp år 1930 av grundaren Will Keith Kellogg med syftet att hjälpa fattiga barn när USA drabbades av ­arbetslöshet och fattigdom under depressionen. Merparten av stiftelsens tillgångar, som uppgår till åtskilliga miljarder dollar, är idag investerade i aktier i Kelloggs. På senare år ska dock stiftelsen ha blivit mer politisk menar den invandringskritiska webbsidan Breitbart. De skriver att Kellogg under de senaste åren spenderat pengar på projekt som ibland ska ha hamnat i fickorna på vänsterextremister.

Under fredagen publicerade Breitbart en artikel som avslöjar att Kellogg-stiftelsen gjort donationer till den judiske skurkkapitalisten George Soros stiftelse Open Society Foundations. Bland annat ska Open Society Foundation ha mottagit pengar från Kelloggs-stiftelsen där en av donationerna var på 200 000 dollar.

Tidigare har det avslöjats att Open Society sponsrat den svenskfientliga underättelsetjänsten Expo samt olika revolutionära rörelser i bland annat Serbien, Georgien och Ukraina.

Efter den nyvalde presidenten Donald Trumps seger valde flingföretaget Kellogg att plocka bort sina annonser på Breitbart efter att webbsidans tidigare chef Steve Bannon utnämndes till Trumps chefstrateg. Kelloggs talesman Kris Charles motiverade borttagandet av sina annonser på följande sätt:

Vi arbetar regelbundet med våra partners för att säkerställa att våra annonser inte visas på webbplatser som inte är i linje med vårt företags värdegrund”.

Källa:
Kellogg Foundation Gave Big to Soros Organization, Tides Foundation


  • Publicerad:
    2016-12-02 22:00