Gerhard Ittner tillbringade sju år på flyende fot efter att ha ifrågasatt ”Förintelsen”, men greps tidigare i år i Portugal och har nu utlämnats till Tyskland, rapporterar Times of Israel.

I Tyskland kommer Ittner få spendera 33 månader i fängelse efter att ha dömts för olika former av ”tankebrott” och ”yttrandefrihetsbrott” relaterade till ”Förintelsen”. Att ifrågasätta den officiella historieskrivningen kring ”Förintelsen” är nämligen olagligt i Tyskland samt ett dussintal andra länder i Europa.

Tidigare i år i samband med att Ittner greps i Portugal, genomförde Henrik Holappa en intervju med Ittner. Intervjun kan läsas på engelska här på Carolyn Yeagers hemsida.

Gerhard Ittner

Den judekritiska bloggen Obekväma Sanningar kommenterar nyheten om utlämnandet av Ittner till Tyskland på följande sätt:

”Nu väntar vi på att de många liberaler som högljutt försvarade Muhammed-karikatyrerna kommer till Ittners försvar.”

Om den så kallade förintelsen skriver sidan i samma artikel:

”’Förintelsen’ (shoah) är en judisk konspirationsteori som går ut på att tyskar under Andra världskriget ska ha mördat miljontals judar med elektriska golv, atombomber, gaskammare, ångkammare, skjutningar, pedaldrivna skallkrossare, osläckt kalk, förgiftade läskedrycker och andra metoder, och därefter fått liken att spårlöst försvinna.”


  • Publicerad:
    2012-09-28 19:56