JUDISK MAKT Judinnan Ghislaine Maxwell som avtjänar ett 20 år långt fängelsestraff för att ha agerad bordellmamma åt den ökände barnsexhandlaren Jeffrey Epstein har nu uttalat sig om Epsteins mystiska död. Precis som många andra tror hon att Epstein mördades i häktet.

Ghislaine Maxwell dömdes förra året till 20 års fängelse för omfattande sexhandel åt sin tidigare pojkvän, juden Jeffrey Epstein. Maxwell kunde gripas 2021 efter en årslång jakt, där hon bland annat sökte skydd av Mossad i Israel. Epstein själv dog under mystiska omständigheter när han satt häktad i New York 2019 i väntan på att åtalas för liknande brott.

En officiell utredning kom fram till att Epstein begick självmord. Detta trots att han satts under särskild självmordbevakning dygnet runt. Nu går till och med Maxwell ut offentligt och ifrågasätter självmordsteorin i en intervju med Jeremy Kyle.

— Jag tror att han mördades. Jag blev chockerad, säger Maxwell i intervjun som hon deltar i via länk från fängelset.

— Sedan undrar jag hur det skedde för att… Så vitt jag vet var han på väg att… Jag är helt säker att han skulle ha överklagat. Och jag var säker på att han var beskyddad under icke-åtalsavtalet.

Under intervjun vägrade Maxwell dessutom att be om ursäkt till sina offer – unga flickor som hon groomade att utnyttjas sexuellt av Esptein och hans rika och mäktiga vänner.

— Epstein har dött och de borde ta ut sin besvikelse och upprördhet på de myndigheter som tillät detta att ske, säger sexbrottsjudinnan i intervjun.

Många tror att Epstein mördades för att han hade för mycket information om politiskt viktiga personer som han förmodat filmat eller fotat medan de hade sex med unga och ibland minderåriga flickor under olika bjudresor. Informationen användes sedan som utpressningsmaterial mot de inflytelserika personerna.