Judar fortsätter att hetsa mot vad de kallar antisemitiskt innehåll på det sociala mediet Twitter.

Det är den största judiska studentförening UEJF (Union des étudiants juif de France) som stämmer Twitter i ett försök att förmå företaget att lämna ut identiteten på personer som postar sådana förment antisemitiska kommentarer. Men i dagsläget lämnar inte Twitter ut några personuppgifter, så länge det inte finns ett domstolsbeslut som kräver det.

Samma studentförening har tidigare hotat Twitter med att ta till rättsliga påföljder, när Twitteranvändare tävlade om vem som kunde skämta bäst om semiter under hashtaggen #unbonjuif (en god jude). Hashtaggen blev den tredje populäraste bland franska twittrare, men togs bort efter påtryckningarna. Liknande innehåll har florerat på hemsidan även efteråt och företaget har sagt att de inte lägger sig i användarnas kommentarer.

”Om vi blir uppmärksammade på innehåll som kan vara i strid med våra användarvillkor, kommer vi att undersöka varje rapport och handla i enlighet med de riktlinjer och förfaranden som beskrivs i våra supportsidor”, säger en talesman för företaget.

Domstolsförhandlingarna kommer att hållas den 8 januari i Paris..

Twitter har tidigare censurerat ett konto av liknande skäl på order av tyska polisen.

Källa:

#Unbonjuif: Jewish Student Union Sues Twitter for Names of Anti-Semitic Users in France


  • Publicerad:
    2012-12-05 20:56