CENSUR. Youtubes VD meddelade under måndagen att man kommer anställa 10 000 personer för att ta bort material som ”strider mot värdegrunden” efter att man fått hård kritik i media för att inte censurera tillräckligt mycket.

Under måndagen meddelade Youtubes ägare Google, att man kommer anställa 10 000 personer för att censurera den populära videosajten. Enligt Susan Wojcicki, VD för Youtube, ska de anställda arbeta med att ta bort material som inte stämmer överens med företagets ”värdegrund”, och att det kan vara saker som ”kränkande videoklipp”, ”falsk information” ”hat” och material som kan vara skadligt för barn. Man ska även förbättra sina datoralgoritmer för att effektivisera den automatiska censuren.

Dessa förändringar kommer efter att media hetsat mot Google för att man inte ha tagit bort ”olämpligt material”. Man har även förlorat mycket av sina annonsintäkter sedan flera företag vägrat annonsera på Youtube med hänvisning till ”extremism” och ”hat”.

Wojcicki skryter också med att man med hjälp av datoralgoritmer nu lyckas censurera 98 procent av uppladdade videoklipp med ”våldsamt och extremistiskt material”.

Även tidigare har Google attackerat yttrandefriheten. Bland annat har Nordfronts engelskspråkiga podd Nordic Frontier och dokumentärfilmen The Greatest Story Never Told råkat ut för censur.

Källa:
Google to hire thousands of moderators after outcry over YouTube abuse videos


  • Publicerad:
    2017-12-05 18:00