SVERIGE. Vänsterjournalisten Göran Greider anser att amnesti för illegala invandrare är ”en av få pragmatiska vägar” för att lösa massinvandringsproblematiken. Detta skriver han i en debattartikel på ETC där han också utan att argumentera för sin sak avfärdar utvisningar som en lösning på problemet.

greider

Vänsterprofilen Göran Greider, till vardags chefredaktör på Dala-Demokraten, skriver idag på ETC att han stödjer amnesti för illegala invandrare. Han hävdar att utvisningar av människor som uppehåller sig illegalt i landet ”givetvis” inte kommer lösa problemet. Hur han resonerade för att komma fram till den slutsatsen framkommer inte av debattartikeln.

En av anledningarna till att Greider stödjer amnesti är att de illegala invandrarna då kommer att sluta jobba svart och i stället betala in skatt till staten. Att de utlänningar som uppehåller sig illegalt i Sverige skulle vara mönstermedborgare är något som går som en röd tråd genom Greiders debattartikel, trots att de alltså bryter mot lagen bara genom att befinna sig i landet.

Han framför också den i journalistkretsar något kontroversiella åsikten att de åtstramningar som skett på invandringsfronten sedan förra året var positiva. Dock inte för att det gynnade svenskarna, utan för att det förhindrade en radikal invandringskritisk opinionssvängning hos svenskarna. Greider skriver:

Jag är för den åtstramning av migrationspolitiken som genomfördes förra året. Hade den inte genomförts hade vid det här laget den sittande rödgröna regeringen fallit, SD hade legat på kanske 30–35 procent och en moderatledd regering hade suttit vid makten som genomfört en långt värre migrationspolitik, samtidigt som välfärdsstaten rullats tillbaka och bäddat för växande segregation och xenofobi.

I slutet av sin debattartikel skriver han att EU-länderna skulle kunna ta emot ”miljoner flyktingar årligen”, bara alla länderna tog sitt ansvar. Något som skulle vara ”bra för demografin i Europa”.

Källa:
Dags för Sverige att börja diskutera flyktingamnesti


  • Publicerad:
    2016-09-29 11:30