MEDIA. I fredags medverkade Jimmie Åkesson i SVT-programmet Skavlan där SVT bombarderade Sverigedemokraternas partiledare påståenden och ledande frågor som Åkesson fick svårt att besvara. Granskning Sverige har granskat SVT-programmet och kan avslöja att många av påstående varit lögnaktiga.

Skavlan ljög flera gånger för Jimmie Åkesson för att förnedra honom och få honom ur balans i den intervju som sändes i fredags och som slagit rekord i antal anmälningar till Granskningsnämnden, enligt Granskning Sverige. Skavlan har tidigare låtit andra gäster, däribland statsministern och socialdemokraten Stefan Löfvén, oemotsagda sprida lögner om partiet.

Granskning Sverige skriver i en sammanfattning till den halvtimmes långa granskningen av SVT och Skavlan.

SVT försökte förnedra och få Jimmie Åkesson ur balans, genom plocka in folk i publiken, som buade ut honom, när han kom in i studion.
Fredrik Skavlan har ljugit Jimmie Åkesson rakt upp i ansiktet, på ett väldigt uttänkt sätt. Eftersom Åkesson varit utbränd och inte kunnat hänga med, kunde Skavlan komma undan med rena lögner.
Skavlan har upprepade gånger ljugit och låtit andra gäster ljuga inför miljoner tittare.
SVT har ljugit för sina egna anställda.
SVT har in i det längsta försökt mörka, att programmet slagit rekord i antal anmälningar till Granskningsnämnden.
– En ledamot i Granskningsnämnden har redan deklarerat att ”Skavlan gjorde ett bra jobb” och en annan ledamot har, för Granskning Sverige, försäkrat oss om att Skavlan inte kommer fällas, vad som än är sagt i programmet och hur många anmälningar som än kommer in.

Ingen på SVT har hittills tagit avstånd från kommunism och den politiskt röda färgen sitter, enligt många, djupt i väggarna. Hela denna granskning är en uppvisning i svek, lögner, ignorans och otrevligt uppförande. Ingen på SVT vill svara på frågor. Efter detta Granskning Sverige framstår SVT som en genomrutten organisation, utan någon folklig legitimitet. Det är så mycket tveksamheter och osanningar, att de till slut lyckas trassla in sig, i sina egna lögner.

Jämför Skavlans intervjuer med Jimmie Åkesson och Stefan Löfvén nedan:


  • Publicerad:
    2015-04-02 09:40