MASSINVANDRING. Då den enorma massinvandring som råder i Sverige idag inte längre är hållbar så har regeringen valt att förlänga gränskontrollerna. Perioden för gränskontrollerna kommer att förlängas med ytterligare 20 dagar.

Den senaste veckan har 9 801 invandrare sökt asyl i Sverige och Migrationsverket har meddelat att de inte längre har möjlighet att erbjuda boende till de personer som kommer till Sverige och söker asyl.

— Det vi har flaggat för under en längre tid har nu inträffat. Vi har gått in i en ny fas där Migrations­verket inte kan erbjuda tak över huvudet för alla. Platserna räcker inte till, säger Migrationsverkets operativa chef Mikael Ribbenvik, i ett pressmeddelande.

I ett försök att begränsa invandringen till Sverige har regeringen beslutat att gränskontrollerna ska förlängas med ytterligare 20 dagar, fram till 11 december.

Bristen på boendeplatser ska inte vara den enda orsaken till att gränskontrollerna förlängs, det ska också bero på den ökade hotbilden för terrorattentat som är också en av orsakerna till att regeringen beslutat att förlänga kontrollerna.

— Det är främst terrorhotet, det är det viktigaste. Ygeman har fått uppdraget att samla de andra partierna för att titta på terroristfrågan – men jag ser även att det behövs mer åtgärder vad gäller migration för vi har en icke-hållbar situation, säger statsminister Stefan Löfven.

Källa:
Regeringen förlänger gränskontrollerna


  • Publicerad:
    2015-11-19 16:20