Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Gratis inträde till museer för nyanlända

Av Redaktionen, 2015-10-29
redaktionen@nordfront.se

ABSURDISTAN. Kulturförvaltningen i Stockholm har beslutat att nyanlända invandrare ska få gratis inträde till stadens museer. Detta beslut kommer strax efter att det rapporterats om att landets asylsökare ska få gratis gymkort.

Svenskar tvingas att vänta till efter årsskiftet innan de får besöka Stockholms museer gratis medan den hord av invandrare som kommer till Sverige redan nu kan få gratis inträde till museerna. Detta efter ny satsning från Kulturförvalningen i Stockholm.

Korten ska delas ut på tillfälliga boenden och frivilligorganisationer och tanken är att museerna ska fungera som ”öppna neutrala mötesplatser”.  Ann-Charlotte Backlund, museichef på Kulturförvaltningen, förklarar satsningen på följande sätt:

— Vi är demokratiska mötesplatser på olika sätt, det ligger i vårt uppdrag.

Efter årsskiftet gäller gratis entré för alla men Backlund anser att det är viktigt att nyanlända ska få känna sig extra betydelsefulla då.

— Även om det är gratis entré kanske man vill att någon säger välkommen specifikt till den här gruppen. Min förhoppning är att det här blir som ett självspelande piano, att vi arbetar upp långvariga kontakter med de organisationer vi samarbetar med, säger hon.

Nordfront rapporterade för bara några dagar sedan om att Friskis och Svettis Stockholm har ingått ett samarbete med fyra asylboenden i regionen som innebär att de som bor på asylboendena kommer att få gratis gymkort.

Källa:
Museum blir gratis för nyanlända


  • Publicerad:
    2015-10-29 09:25