FRÄMLINGSINVASIONEN. Lokalbefolkning på den grekiska ön Lesbos satte i förtvivlan över främlingsinvasionen eld på ett läger för ”flyktingar”. Minst tio personer fick föras till sjukhus.

Förtvivlan över den så kallade flyktingströmmen till den grekiska ön Lesbos fick grupper ur lokalbefolkningen att i söndags attackera ett läger i hamnstaden Mytilene. Tusentals ”flyktingar” väller in till Lesbos via Turkiet varje månad och situationen blir allt omänskligare för den grekiska lokalbefolkningen.

Sedan i onsdags förra veckan har en stor grupp rasfrämlingar uppfört ett läger för att protestera mot de svåra förhållanden som ”flyktingarna” anser att de har levt under de senaste två åren. Demonstranterna kräver också att de ska få rätt att lämna Lesbos och få resa fritt i hela Grekland, vilket myndigheterna förbjuder dem att göra.

Enligt lokal polis samlandes i söndags cirka 300 greker som attackerade ”flyktinglägret”. Några av dem skrek ”Bränn dem levande!” och ropade slagord för att visa sitt missnöje med invasionen. Den judiska tidningen Wall Street Journal kallar slagorden ”högerextremistiska”. Bråken fortsatte in på måndagen.

Minst tio personer har fått föras till sjukhus, de flesta av dem ”flyktingar”. Polisen grep 122 personer, nästan samtliga av dem var våldsamma rasfrämlingar.

Lesbos borgmästare Spyros Galinos kommenterade händelserna med att motsättningar är oundvikliga. Lesbos största stad rymmer 27 000 greker men är nu ansatt av 10 000 asylanter.

— Lesbos befolkning har visat solidaritet, men när de inte får skydd av samhället [från de kriminella ”flyktingarna”] under så lång tid, kommer man att få uppleva incidenter som denna, sade Galinos.

Enligt ett domstolsbeslut fattat i förra veckan som går emot de lokala myndigheterna, gavs migranterna rättigheter att resa fritt i Grekland. Detta ”kan lätta trycket” på de egeiska öarna, men också orsaka att kranarna öppnas för ännu fler invällare när Lesbos blir en inofficiell genomströmingszon för ”flyktingar”. Denna nya situation kan lätt spridas via sociala medier och samhällsomstörtande ”människorättsorganisationer” som den israeliska organisationen IsraAID. IsraAID består av judiska läkare som bokstavligen omfamnar ”flyende” araber och hjälper dem vidare in i Grekland, ofta via Lesbos; både med medicinsk hjälp och med att orientera sig in asylprocessen och det grekiska samhället. Varför de inte hjälper araberna innan de lämnar kusten i sina farliga gummibåtar och istället leder in dem i den ”demokratiska” staten Israel är en fråga ingen större publikation har ställt dem.

För tillfället tvingas de egeiska öarna ge service åt 15 500 ”flyktingar”, enligt uppgifter från det grekiska Migrationsverket. Det är nästan tre gånger så många som öarna har infrastrukturell kapacitet för.

I opposition mot förra veckans domstolsbeslut om fri rörlighet för illegala invandrare presenterade Greklands officiella asyltjänst ett dokument som angav skäl till att det är viktigt att behålla invandrarna på öarna och att de kommer att trotsa domstolens beslut om fri rörlighet. Wall Street Journal redogör inte för myndighetens skäl att fortsätta begränsa ”flyktingarnas” rörlighet. Att trotsa domstolsbeslutet kan komma att leda till rättsliga åtgärder mot tjänstemän som inte följer det.

Samtidigt med invasionen via Lesbos ökar inträngningen av illegala invandrare via den grekisk-turkiska landsgränsen. Förra veckan greps 1 500 främlingar för illegala gränsöverträdelser.

Källa:
Tensions Rise in Greece as Locals Attack Asylum Seekers


  • Publicerad:
    2018-04-24 17:50