När Gyllene Grynings partiledare höll ett tal, som vi tidigare länkat till, tvingades journalisterna att ställa sig upp för att visa samma respekt för Nikos Michaloliakos som man visar för andra partiledare. Det uppskattades inte av den grekiska journalistkåren som nu hämnas genom en ”sittprotest”.

Protesten genomfördes söndag den 13 maj när Nikos Michaloliakos skulle besöka Karolos Papoulias, Greklands nuvarande president. Partiledaren möttes då av ett pressuppbåd sittandes på golvet.

Gyllene gryning är alltså inte populära bland Greklands journalister. Efter påtryckningar från missnöjda journalister och en internetkampen, som enligt nationell.nu startades ”av judar och vänsterextremister”, stängde även WordPress ner partiets hemsida tidigare under veckan.

Anledningen till att Nikos Michaloliakos träffade presidenten beror på att presidenten inlett samtal med representanter för småpartierna, vilket i sin tur beror på att det parlamentariska läget är osäkert och att det kanske krävs ett nyval


  • Publicerad:
    2012-05-20 20:47