Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Grönrosa Stockholmspolitiker kräver stopp på utvisningar till Afghanistan

Av Redaktionen, 2017-08-10
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Politiker från olika partier i Stockholm kräver nu att Sverige stoppar utvisningarna till Afghanistan.

Just nu råder det en sittstrejk i Stockholm där ”ensamkommande flyktingbarn” kräver att Sverige ska stoppa utvisningarna till Afghanistan. Flertalet Stockholmspolitiker, däribland representanter från Feministiskt initiativ (F!), Miljöpartiet (MP) samt Centerpartiet (C), visar nu sitt stöd till aktionen.

Tillsammans har de knåpat ihop och skrivit under ett brev som de skickat till både regeringen och Migrationsverket där även de nu kräver att utvisningarna stoppas. Däremot finns det inga kristdemokrater, socialdemokrater, moderater eller sverigedemokrater med på listan.

— Men jag tycker att det är viktigt att lyfta frågan. Sedan finns det ju också flera sätt att protestera mot utvisningarna, säger socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Tidigare i sommar fick de svenska utvisningsmotståndarna oväntat stöd från Afghanistan, då landets flyktingminister Sayed Hussain Balkhi vädjade till Sverige att sluta skicka tillbaka hans landsmän.

— Vi har inte möjlighet att ta hand om dem, hävdade Hussain Balkhi och antydde att de unga männen inte kan ta hand om sig själva i deras eget hemland, trots generösa etableringsbidrag från Sverige.

Källa:
Stockholmspolitiker kräver att utvisningar stoppas


  • Publicerad:
    2017-08-10 20:00