USA. På torsdagen åtalades den 62-årige Jacob Daskal för våldtäkt av en 15-årig flicka. Daskal var chef för den judiska ultraortodoxa säkerhetspatrullen Borough Park Shomrim Society i New York under den tid då han begick övergreppen.

Jacob Daskal. Foto: Twitter.

Jacob Daskal, 62 år, som grundade den judiska ultraortodoxa säkerhetspatrullen Borough Park Shomrim Society i Brooklyn, greps på torsdagen för våldtäkt av en 15-årig flicka, skriver Breaking 911.

Åtalet som öppnades av en federal domstol i Brooklyn i New York omfattar tre punkter: att ha tvingat en minderårig till sex, att ha transporterat en minderårig med avsikten att utsätta henne för sex och att ha rest med avsikt att ha sex med en minderårig.

Daskal släpptes senare under dagen mot borgen.

— Daskal, som var närmare 60 år gammal när de här brotten begicks, utnyttjade en ung tonårings sårbarhet genom att ta kontakt med henne med avsikten att få henne att medverka i sexuella aktiviteter med honom, sa den tillförordnade advokaten Seth D. DuCharme.

Daskal ska under flera månader 2017 begått övergreppen mot 15-åringen, som skedde både i Daskals hem i Brooklyn och i hans sommarhus i South Fallsburg i New York. När flickan flyttade till Chicago så höll Shomrim-grundaren kontakten via sms och Skype. Han krävde att hon poserade naken för honom under video-mötena och även att hon skulle skicka honom nakenbilder. I november 2017 flög Daskal till Chicago och förde flickan till ett hotell där han hade sex med henne.

Vid tillkännagivandet sa åklagaren att den 15-åriga flickan känt sig hotad av Daskal genom hans framträdande position som chef för Borough Park Shomrim Society och hans krav om att hon skulle hålla tyst om övergreppen.

Offret var rädd för den tilltalade på grund av hans maktposition i samhället”, skrev åklagaren i målshandlingarna.

Om Daskal döms så kommer han att få minst 10 års fängelse och maximalt livstids fängelse.


  • Publicerad:
    2021-03-05 10:40