USA. Det har nu startats en kampanj för att mobilisera amerikanska medborgare som bor utomlands att rösta i höstens presidentval. Kampanjen syftar till att krossa Donald Trump.

Den nya kampanjen kallas ”Oktoberöverraskningen som ska stoppa Trump” och syftar till att under den amerikanska presidentvalskampanjens sista månad förmå oregistrerade väljare som bor utomlands att rösta i valet. Tanken är att dessa utanför USA bosatta medborgare ska ha mer kosmopolitiska och ”progressiva” värderingar än genomsnittsamerikanen och därför rösta emot republikanen Donald Trump.

Bakom kampanjen står Avaaz, en amerikansk ”välgörenhetsorganisation” som enligt Breitbart är kopplad till den judiske miljardären George Soros. Tidigare har Avaaz kampanjat för massinvandring och mot Brexit.

Bara 12 procent av de amerikanska medborgarna som bor utomlands röstade i förra presidentvalet. Totalt ska det finnas runt åtta miljoner väljare utomlands som skulle kunna rösta i årets val. Detta är en betydande mängd som skulle kunna påverka valutgången, hävdar Avaaz som också har tagit fram verktyg för att underlätta för väljare som bor utomlands att rösta.

Eftersom Avaas är registrerad som en välgörenhetsorganisation i USA är det olagligt för dem att arbeta med en presidentkandidat. Därför förnekar organisationen kopplingar till Hillary Clintons kampanj och menar att man endast kampanjar mot Trump då han hotar deras värderingar.

— Oavsett om det är förbud mot muslimer eller byggande av murar, den här mannen skapar splittring vart han än går, och det är en del av skälen till att Avaaz vill se till så att alla, överallt kan hjälpa till att stoppa Trump, säger Meredith Alexander som företräder Avaaz till Breitbart.

Avaaz koppling till George Soros består i att organisationen grundades genom en sammanslagning av flera ”etablisemangsgrupper” som Breitbart kallar dem. En av de grupperna, MoveOn.org, fick 1,46 miljoner dollar av Soros och en annan fick 250 000 dollar. En av grundarna till Avaaz har också arbetat för flera ”globalistiska stiftelser och företag som Rockefeller Foundation och Gates Foundation”, skriver Breitvart.

Källa:
Soros-Linked ‘October Surprise That Will End Trump’: The Campaign To Register 8 Million ‘Global Citizens’ To Vote


  • Publicerad:
    2016-10-01 11:55