REPRESSION. Tidigt igår morse slog ungersk polis, med mycket vaga grunder, till mot flertalet medlemmar av den nationalistiska organisationen Legio Hungaria.

Bild från aktionen den 23 oktober.

Tillslaget riktades mot samtliga i ledande ställning inom organisationen, men också mot en hel del vanliga medlemmar. Förutom att samtliga plockades in till stationen för förhör, togs också deras fingeravtryck och foton samt att deras hem genomsöktes. Mobiltelefoner och datorer beslagtogs, men också medlemskort, kläder och propaganda med organisationens logotyp. Samtliga av de arresterade släpptes senare under dagen fria igen.

Polisen motiverar tillslaget med en aktion som Legio Hungaria genomförde den 23 oktober under minnesdagen för landets anti-kommunistiska frihetskamp då man samlades och bland annat besökte den ökända George Soros-finansierade vänsterpuben och så kallade medborgarhuset Aurora i Budapest. Enligt polisen är nationalisterna härefter misstänkta för att ha sprejat graffiti på byggnaden och stulit, samt destruerat en flagga.

Att polisens agerande är politiskt motiverat får antas stå utom diskussion då det står utom proportion för de påstådda brottens allvar. Legio Hungaria uttalar sig om saken enligt följande:

Vi menar att detta handlande är grundlöst och fördömer därför myndigheternas agerande. Samtliga misstänkta kunde kallats till förhör på polisstationen istället för att polisen stormar in hos barnfamiljer tidigt i gryningen, något som dessutom gjorde att vissa blivit avskedade från sina arbeten då de inte kunnat meddela frånvaro.

Det är uppenbart att det finns ett hårt tryck både från ungersk och internationell media som bidragit till denna process. Vi hoppas nu bara att polisens utredning av fallet kan vara professionell och utan denna påverkan från media.

Oberoende av utfallet kommer vår rörelse att fortsätta gå framåt och vi menar dessutom att globalisternas skandalösa agerande ger vår rörelse legitimitet.


  • Publicerad:
    2019-11-14 11:40