NORDFRONT. Efter bytet av kommentarssystemet har vi fått in förfrågningar på hur man går tillväga för att koppla sitt VK-konto till Nordfront. Vi har även fått in en del klagomål på att det inte fungerar som det ska. Jag kommer här att beskriva processen i en steg för steg-guide och samtidigt försöka bena ut vilka problem som kan uppstå under processen.

Jag har vid skrivandet av denna artikel själv stött på en del problem med att genomföra processen. Problemen som har uppstått har framförallt gällt valet av webbläsare, där framförallt Firefox har varit särskilt bråkig. Så innan vi börjar så rekommenderar jag starkt att de personer som tänker följa guiden använder webbläsaren Chrome/Chromium med alla tillägg deaktiverade.

Vi börjar processen med att gå in på webbsidan: www.vk.com. På första sidan kan man antingen logga in eller skapa ett nytt konto. Har du redan skapat ett konto så loggar du in, om inte så skapar du ditt nya konto.

Vid kontoskapningen finns valmöjligheten att logga in med ett Facebook-konto, vill man göra detta så är det upp till var och en. Jag rekommenderar dock att man skippar det och helt avvecklar sitt konto hos Facebook. Att tänka på här är att om du är mån om din anonymitet så skapar du kontot på VK med uppgifter som inte kan kopplas ihop med dig, nackdelen för dig är också att man behöver ett mobilnummer för att slutföra registreringen.

Kom också ihåg att generera ett bra lösenord, minst 20 tecken eller mer, som innehåller små och stora bokstäver, siffror och specialtecken. Ett bra program för att generera och spara starka lösenord på ett säkert sätt är KeepassXC.

När du loggat in på ditt VK-konto så öppnar du en ny webbläsarflik och går till adressen: https://www.nordfront.se/wp-login.php

Klicka sedan på VK-ikonen och godkänn Nordfront access till kontot.

Efter detta kommer en mycket viktig del i processen. En popup-ruta kommer att dyka som efterfrågar en giltig e-postadress.

Återigen, du som är mån om din anonymitet, ange inte en e-postadress som kan spåras tillbaka till dig. Om du redan har en adress som är anonym använd den, annars kan man skapa en ny adress på: https://yandex.com/ som bara används för denna sak.

När du har angett en giltig e-post så är du inloggad på Nordfront, och det bör se ut på detta vis.

Klicka dig sedan vidare så som bilden visar, så kommer du till din profilsida på Nordfront. Här ska du generera ett lösenord, så att du i fortsättningen kan logga in direkt till Nordfront utan att gå genom ditt konto på VK. Samma procedur gäller för detta lösenord, 20 tecken minst, innehållande stora och små bokstäver samt siffror och specialtecken. När kontoskapandet är klart bör du få ett e-postmeddelande som bekräftar detta.

När du väl har kopplat ditt VK-konto och skapat ett lösenord på Nordfront så behöver du inte använda ditt VK-konto för att logga in mer, utan du använder det användarnamn och lösenord du skapade under processen.

Det bör även tilläggas att den profilbild du använder på VK kommer även att användas i kommentarsfältet på Nordfront. Om ingen profilbild finns på VK, så kan kommentarssystemet även använda en bild från tjänsten Gravatar.

Om problem uppstår som denna guide inte avhandlar, eller det är något du inte förstår, så kan du skicka ett mejl till itsupport@nordfront.se med en kort beskrivning av problemet. Inom kort så kommer någon i Motståndsrörelsens IT-grupp att svara på meddelandet och förhoppningsvis avhjälpa dig med problemet.

Nu ska ditt konto på Nordfront vara färdigt och du kan deltaga i diskussionerna i vårt kommentarsfält.

Tillägg angående att posta kommentarer från smartphones:

Om du har VK:s mobilapp och är inloggad på ditt VK-konto där så kan du enkelt skapa ett konto på Nordfront och posta kommentarer. Det gör du genom att ovanför kommentarsfältet klicka där det står ”Du måste vara Inloggad för att posta en kommentar”. Det tar dig till inloggningsformuläret som nämns ovan och syns på en av bilderna. Om du inte redan registrerat dig via en dator kommer du första gången du gör detta via en smartphone att behöva godkänna att Nordfront får access till ditt VK-konto. Efter att du gjort detta kommer du, så länge du är inloggad på VK i mobilappen, att kunna logga in på Nordfront på din smartphone bara genom att klicka dig fram till inloggningsformuläret och sedan klicka på VK-loggan där.

Det är alltså förhållandevis enkelt att använda mobiler för att posta kommentarer på Nordfront när du väl har ett VK-konto och har loggat in på det i din mobil. Du behöver då bara göra två klick och behöver inte komma ihåg ditt VK-lösenord. Detta funkar dock inte om du skapar ett nytt Nordfront-lösenord, då måste du komma ihåg det lösenordet.


  • Publicerad:
    2017-12-16 08:00