STORBRITANNIEN. Somaliern Yaqub Ahmed fick sin deportering stoppad från Storbritannien efter att ungefär ett dussin resenärer på flygplanet krävde att han skulle släppas av planet. Anledningen till deportationen var att Ahmed tidigare dömts till fängelse och utvisning för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt.

Den somaliske gruppvåldtäktsmannen Yaqub Ahmed, 29 år, undslapp tillfälligt deportering från Storbritannien efter att ungefär ett dussin resenärer på flygplanet han skulle deporteras med krävt att han skulle släppas av. Utöver att kräva att Ahmed skulle släppas av så trakasserade de tjänstemännen som hade i uppdrag att genomföra utvisningen.

Under händelsen, som spelades in på mobiltelefoner, hördes en resenär beklaga sig över att 29-åringen separerats från sin familj och andra hördes skrika att han borde släppas av planet. När de trakasserade tjänstemännen slutligen gav med sig sågs Ahmed tacka passagerarna för deras stöd alltmedan de jublade och applåderade.

Det visade sig dock att Ahmed tidigare dömts till ett nio år långt fängelsestraff för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt på en 16-åring i augusti 2007 och att det var därför han skulle utvisas.

Ahmed tros nu befinna sig i ett interneringscenter i väntan på ett nytt deportationsförsök.

Källa:
REVEALED: Somali man whose deportation from the UK was stopped when plane passengers staged a mutiny is a GANG RAPIST who attacked teenage girl


  • Publicerad:
    2018-10-14 20:55