ATEN. Grekland skakas av en skandal som tvingat en av premiärministerns närmaste män till att avgå.

Gyllene gryning har hela tiden hävdat att förföljelserna mot partiet är politiskt motiverade. Nu har de släppt en video som avslöjar att en statssekreterare inom den grekiska regimen säger detsamma!

Avslöjandet har fått stor uppmärksamhet i grekiska medier. Det har även uppmärksammats av Dagens Industri och Svenska YLE.


Ilias Kasidiaris lyckades med hjälp av en dolda kamera att fånga statssekreterarens bekännande.

Inför en dold kamera säger statssekreteraren Takis Baltakos att förföljelserna och arresteringarna av partiets ledning i september förra året initierades av den nuvarande statsministern Antonis Samaras, justitieministern Haralambos Athanasio och ministern för försvar av medborgarna Nikos Dendias — samtliga judisk makt-anhängare.

Sionisternas hantlangare Antonis Samaras lovar att "utrota Gyllene gryning" för sionisternas räkning. Här på möte med American Jewish Committe i New York strax efter tillslaget mot Gyllene gryning.

Judisk makt-anhängaren Antonis Samaras lovar att ”utrota Gyllene gryning” för sionisternas räkning. Här på möte med American Jewish Committe i New York strax efter tillslaget mot Gyllene gryning.

Förföljelserna motiverades med att Gyllene gryning var en ”kriminell organisation”.

Videoupptagningen visar Gyllene grynings presstalesman och parlamentsmedlem Ilias Kasidiaris i samtal med Baltakos. Baltakos erkänner då att förföljelserna är iscensatta för att säkra röster till statsministerns parti — Ny demokrati — som vid tidpunkten tappade röster till Gyllene gryning.

Takis-Baltakos-007

Den nuvarande premiärministern Antonis Samaras till vänster och den avgångne Takis Baltakos till höger.

Det fanns inga bevis
På Kasidiaris fråga om varför han och andra medlemmar ur Gyllene gryning blev frisläppta svarar Baltakos:

— De lät er gå för att de helt enkelt saknade bevis.

Kasidiaris blev nämligen frigiven dagen efter att Samaras hade gjort skrytsamma uttalanden inför judisk makt-organisationen The American Jewish Committee:

— Det är över. Jag har spärrat in dem, berättade Samaras för judarna.

Enligt Baltakos blev Samaras rasande på Athanasiou och Dendias eftersom Kasidiaris blev frigiven i väntan på åtal:

— Ni lurade mig, ni spelade ett spratt, detta är genant!

Greklands motsvarighet till Michael Chertoff heter Nikos Dendias som är "Minister för allmän ordning och försvar av medborgarna". Genom detta har han makt över grekisk säkerhetspolis polis, brandkår, kustbevakning, sekretariatet för civilförsvar.

Nikos Dendias är ”Minister för allmän ordning och försvar av medborgarna”. Genom detta har han makt över grekisk säkerhetspolis, polis, brandkår, kustbevakning och sekretariatet för civilförsvar.

Baltakos beskrivs som en av Samaras mest betrodda rådgivare har tvingats till att avgå från sin post efter att videon publicerades.

Efteråt ska Baltakos tillsammans med sin son ha gått in i det grekiska parlamentet och fysiskt attackerat tre parlamentsledamöter från Gyllene gryning, inför närvarande polis, och därefter oproblematiskt kunnat lämna platsen.

Judisk makt-rörelsen gav order
Utöver den redan publicerade videon meddelar Gyllene gryning att de har 14 andra filmer där parlamentariker och ministrar visar att den pågående förföljelsen av partiet genomförs eftersom ”den internationella judendomen och regeringen beställt den”.

Nordfront har tidigare belyst att judisk makt-ledaren Ronald Lauder förra året skröt om hur han fick den grekiska regimen till att inleda förföljelserna av Gyllene gryning:

Som president för World Jewish Congress reste jag till Grekland i mars och till Ungern i maj för att kräva att dessa nationer slår ner extremistpartier med kraftfulla åtgärder, inklusive lagstiftning som bestraffar hatpropaganda.

Men World Jewish Congress nöjde sig inte med åtgärder för att sinka Gyllene grynings framfart utan föreslog också för statsministern att han skulle förbjuda partiet helt och hållet:

I mitt tal och mina möten med Samaras gjorde jag det klart att Gyllene gryning måste stävjas. World Jewish Congress uppmanade Grekland att överväga att förbjuda partiet.

Ronald Lauder leder World Jewish Congress, som i praktiken styr över den grekiska inrikespolitiken.

Ronald Lauder leder det internationella judiska nätverket Word Jewish Congress.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källor:
Breaking news: Greek Secretary of State resigns
Update: The translated transcript that led to the resignation
Greek prime minister facing resignation


  • Publicerad:
    2014-04-05 10:33