GREKLAND/RYSSLAND. Partiet Gyllene gryning deklarerar nu att de lagt fundamentet för ett framtida samarbete med Ryssland. En delegation från partiet besökte nyligen Moskva för att träffa ryska statstjänstemän.

golden_dawn_russia

En delegation från Gyllene gryning träffade ryska statstjänstemän.

Gyllene gryning fick för en dryg månad sedan 29% av rösterna i en pålitlig opinionsundersökning. Samtidigt har Greklands juridiska instanser klargjort för Samaras-juntan att det inte går att hindra Gyllene gryning från att ställa upp i de stundande EU- och borgmästarvalen, trots att Samaras-juntan försöker fullfölja instruktioner från internationella judiska nätverk gällande att förbjuda Gyllene gryning.

Rysk helvetesmarsch. Parad från 2012.

Grekisk helvetesmarsch.

Illias Kasidiaris är en av de partirepresentanter som fått utstå politiska förföljelser. Nu är Kasidiaris favorittippad som borgmästarkandidat för Aten, det vill säga Greklands huvudstad. Valen går av stapeln de 25 maj, om 9 dagar.

Ryska statstjänstemän säger sig vara högst införstådda med att förföljelserna av partiet bland annat härrör i att partiet ämnar stärka de geostrategiska banden till Ryssland.

Artemis Mattheopoulos och Alexander Dugin.

Artemis Mattheopoulos och Alexandr Dugin, topprådgivare till Putin.

Här följer en översättning av ett pressmeddelande från partiet:

MÖTEN MED RYSKA STATSTJÄNSTEMÄN OCH TOPPRÅDGIVAREN FÖR PRESIDENT PUTIN, MOSKVAS UNIVERSITETSPROFESSOR, ALEXANDR DUGIN.

Folkets Association under ledning av våra medlemmar Artemis Mattheopoulos och Eleni Zaroulia besökte Moskva och hade omfattande samtal kring ryska politiska och ekonomiska faktorer.

Besöket markerar det formella närmandet av Hellenismen med ortodoxa Ryssland genom Folkets Association, ett uttryck för att det grekiska folket omedelbart önskar förstärka de bilaterala förbindelserna.

Under mötet med Moskvas universitet professor och rådgivare för Vladimir Putin diskuterades geopolitiska frågor så som energi, internationell säkerhet och kultur. Alexandr Dugin diskuterade utvecklingen i Ukraina, den politiska förföljelsen av Gyllene gryning, och Rysslands geostrategiska läge och bilaterala förbindelser med Grekland.

När det gäller möjligheten till ett samarbete mellan de två staterna var Dugin mycket tydlig och betonade att det är viktigt eftersom vi delar gemensamma värderingar inom ortodoxi och kultur. Grekland behöver leda ett kulturellt (och geografiskt) imperium i Medelhavsområdet. Dugin tror att ödet för vårt land är att skapa ett nytt imperium med kulturellt innehåll, baserat på antika grekiska värden.

Gyllene gryning är en naturlig allierad till Ryssland, som bekämpar amerikansk expansionism. Ryssland är fullt medvetet om den politiska förföljelsen mot oss och anser att denna skett just för att vi öppet talar om en geopolitisk förändring till förmån för Ryssland.

Med respekt för de grekiska valen, betonade Dugin att tiden närmar sig för att bygga ett Europa av nationer och kultur mot ockrare och dekadenta.

Källa:
Golden Dawn in Moscow: We set the foundations of Greek-Russian cooperation


  • Publicerad:
    2014-05-16 08:50