UKRAINA. Det grekiska nationella partiet Gyllene gryning kommenterar nu händelserna i Ukraina. Partiet uppger att det inte sympatiserar med Ukrainas nya regering som samarbetat med samma judar som förstör Grekland.

Följande uttalande gör Gyllene gryning angående den ukrainska oppositionens samarbete med judar:

Samma amerikaner, tyskar och sionister som har attackerat nationalister i varje hörn av Europa, särskilt Grekland och i synnerhet Gyllene gryning, samarbetar nu direkt med ”nazist”-partiet i Ukraina, eftersom det tjänar deras geopolitiska syften. Gyllene gryning stödjer fria val, att låta folket bestämma över landets framtid och inte gamarna av detta internationella ocker i Washington och Berlin.

Gyllene gryning höll under gårdagen även ett sympatimöte för Ukrainas regering under president Viktor Yanukovych. Under mötet förkastades idén om att EU, USA och andra utländska krafter blandar sig i suveräna staters inrikesangelägenheter, något som Gyllene gryning självt fått erfara genom det tillslag mot partiet som skedde efter judiska uppmaningar från USA. Ilias Panagiotaros, som tillhör Gyllene grynings ledning, säger i en intervju med Russia Today följande om händelserna i Ukraina:

Den enda legitima regering som finns i Ukraina är den som tillhör Yanukovych. Om han är korrupt, om han är dålig, måste folket avgöra vid nästa val om han ska få lämna. Det är så enkelt. Gyllene gryning är inte detsamma som den ukrainska oppositionen eftersom vi ser att den har en väldigt bra kommunikation med det amerikansk-judiska samfundet, vilken är densamma som attackerat oss från första början i Grekland.

Nordfront har vid ett flertal tillfällen påpekat hur judiska krafter infiltrerat den ukrainska oppositionen, där två av tre oppositionsledare kan ha judiskt påbrå. Även det nationalistiska Svoboda, vars partiledare tidigare utmålat judar som en fiende till staten, tycks ha ändrat uppfattning efter att partiet fått fyra ministerposter. I ett officiellt uttalande av partiledaren Oleh Tjahnybok kommer den nya regeringen i Ukraina istället tillförsäkra alla minoriteters rättigheter och uppmanar dessa minoriteter att ”förena sig, skuldra vid skuldra” för ett gemensamt Ukraina. Många judar förenade sig med Svoboda redan under generalstrejken i december trots anklagelser om partiets ”antisemitism”. Svoboda har tidigare uttalat att nationalsocialismen ”måste fördömas av hela mänskligheten”.

Se intervjun med Gyllene grynings Ilias Panagiotaros nedan:


  • Publicerad:
    2014-03-02 18:25