BROTT I förhör med polisen berättar pedofilen Oscar Gyllhag om vilka han anser är förtryckta och att han egentligen bara älskar barn.

Under gårdagen dömdes pedofilen Oscar Gyllhag till tio och ett halvt års fängelse, tillsammans med Thomas Andersson som får elva och ett halvt års fängelse för en lång rad pedofilövergrepp.

Nordfront kunde rapportera om detta direkt efter att domen meddelades, medan Expressen först på kvällen skrev en låst plusartikel på samma tema.

I och med att fallet nu uppmärksammats av fler medier fortsätter Nordfront djupdykningen i fallet. Det är nämligen så att Gyllhag i tidigare polisförhör berättat vilka det är som egentligen är utsatta i samhället – nämligen pedofiler som han själv.

Dessutom ger han sin syn på pedofili i allmänhet. Nordfront går igenom förhören från ett åtal år 2014, efter att Gyllhag ertappats med en barnporrserver i sitt eget hem.

Ska vara lagligt med samlag från 5-årsåldern

I det första förhöret med Oscar Gyllhag får han frågor om sin sexuella läggning, utöver frågor om exempelvis den nämnda pedofilservern.

Oscar tillfrågas om sin sexuella läggning.

Han säger att han tycker om både barn och vuxna och även killar. Han är bisexuell. Han är emot våldtäkt med barn. Han tycker inte att det är en våldtäkt om en vuxen har sex med ett barn om barnet tycker om det. Till exempel så kan en vuxen man ha vaginalt samlag med en tioårig flicka. Det är okej om flickan tycker om det, tycker Oscar. Om hon inte vill eller om
hon lider så är det inte okej. Då tycker han det är äckligt och det är en våldtäkt.

Den gången dömdes Gyllhag inte för några sexuella övergrepp mot barn, vilket däremot blev fallet när Eskilstuna tingsrätt under gårdagen meddelade sin dom. Oscar Gyllhag utvecklar sin syn på var gränserna bör gå:

Han tycker att det är viktigt att barnen samtycker till sex. Den gräns på 15 år som finns idag i lagen då barn får ha sex tycker Oscar är fel. Han tycker att det skulle vara tillåtet att ha sex med barn från det att de är 5-6 år.

Att utnyttja små barn sexuellt är alltså okej enligt pedofilen, så länge man lyckas bra med att ”grooma” dem. Denna syn återupprepas i förhör efter förhör.

Pedofil betyder barnälskare

Att vara pedofil är jobbigt eftersom omgivningen då lätt kan bli fördomsfull. Ordet pedofil har egentligen inte någon negativ innebörd, utan egentligen älskar man enligt Oscar Gyllhag då bara barn. Från ett polisförhör:

Oscar tillfrågas om hur det började.

Han säger att det började i tonåren när han hade sex med jämnåriga. När han blev äldre så var det ganska normalt tills han blev 15-16. Det är när man har fyllt 16 som man kan klassas som pedofil, säger han. Innan dess är man för ung. Det ska vara minst 5-6 års skillnad. Han anser sig inte vara pedofil själv eftersom han även gillar vuxna sexuellt.

Han säger att pedofil betyder barnälskare men att andra tror att det betyder våldtäktsman. Därför vill man inte säga att man är sån. Han säger att han inte är pedofil för han tycker om alla åldrar och både killar och tjejer.

Sexuellt omgänge med barn är dock olagligt i Sverige då de flesta tvivlar starkt på att barn kan göra genomtänkta val. Därför kan de enligt lagen överhuvudtaget inte samtycka till sexuella handlingar, oavsett vad groomingpedofiler anser om saken.

Trots den långa raden pedofilbrott Gyllhag och Andersson gjort sig skyldiga till kommer man dock redan om sju år kunna släppas lösa i samhället.

Mer om fallet kan läsas under ”Relaterade artiklar” nedan.