MALMÖ. Under måndagen planerar elever på S:t Petri gymnasium i Malmö att ta upp kampen mot könsrollerna i samhället. Eleverna tycker inte att HTBQ-frågor debatteras tillräckligt i samhället redan och menar att det är ett stort samhällsproblem att män och kvinnor oftast klär sig på olika sätt. Manifestationen kommer gå till på så sätt att eleverna klär sig i motsvarande köns kläder.

Bakom eventet står en grupp pojkar från skolan som tycker att HBTQ frågor får alldeles för lite uppmärksamhet i samhället och genom att bära kvinnokläder en dag vill de uppmärksamma den ”diskriminering som HBTQ människor utsätts för”. Pojkarna anser dock att skolan har en stor acceptans för olikheter och minoriteter i grunden men känner ändå att detta samhällsproblem måste uppmärksammas mer på skolan.

— Vi vill att alla ska våga vara sig själva mer i framtiden, säger en av personerna bakom eventet säger till media.

Eventet marknadsförs både via en Facebookgrupp samt på Twitter under namnet #DressasaDrag och man hoppas på många deltagare. Intresset för deltagandet i evenemanget verkar dock till arrangörernas förtret än så länge svagt då endast cirka 40 personer av skolans 800 elever har meddelat att de tänker delta på Facebook.

Det verkar alltså te sig så att de flesta eleverna på skolan känner sig rätt nöjda med sina klädval och känner att det väljer kläder det själv trivs i. Majoriteten av kvinnorna på skolan kanske fortfarande vill bära BH och pojkarna kanske faktiskt inte vill bära klänning. Problemet med klädnormer kanske bara upplevs av en liten minoritet genusextremister.

Källa:
Gymnasieelever klär sig som motsatta könet i protest mot könsroller


  • Publicerad:
    2015-01-25 22:25