KULTURMARXISM. Värnamo kommer i år att få sin första så kallade prideparad i samband med den årliga karnevalen efter att några gymnasieflickor valt att anordna den dekadenta tillställningen.

Dekadenta prideparader är på väg bli ett inslag på varje liten ort i Sverige.

Fyra gymnasieflickor som går ekonomilinjen på Finnvedens gymnasium i Värnamo och som driver UF-företaget WMO Event UF fick en förfrågan om att arrangera ett evenemang under Karnevalen i Värnamo som hålls den 20 maj.

— Det första vi kom att tänka på var ett pridetåg, säger Josefine Gerdtman, och berättar att hon inte hört om att något liknande tidigare anordnats i Värnamo.

— Jag hoppas att folk vill stå upp för hbtq-rättigheter och jag hoppas att många kommer att vara med i tåget. Det kommer att vara en häftig känsla, säger Gerdtman.

Hittills är det bara 40 personer som har anmält intresse för spektaklet på Facebook-sidan. Från politiskt håll finns det motsättningar mot att arrangera en så kallad prideparad på orten. Kommunfullmäktiges ordförande, kristdemokraten Christer Fjordevik var tveksam till arrangemanget när det kom på tal under förra året.

— Jag kan tycka att man provocerar fram motsättningar mellan människor som inte behöver provoceras fram med en parad, sade Fjordevik för ett år sedan.

Fjordevik verkar dock ha vikt ner sig något och verkar avvaktande innan han vill ge några fler kommentarer.

— Det är deras sak. Det får vi se hur det upplevs. Det som är viktigt är att alla har rätt att uttrycka sin åsikt och göra sin mening hörd. Jag har inte någon direkt uppfattning om hur det kommer att vara, säger Fjordevik.

Källa:
Premiär för Prideparad i Värnamo


  • Publicerad:
    2017-04-26 09:00