VALLENTUNA. En häktningsorder kommer att utfärdas på en av Motståndsrörelsens aktivister, Simon Arnamo. Arnamo har varit på flykt sedan han blev misstänkt för en misshandel med dödlig utgång i Vallentuna förrförra året.

Tre personer, varav två felaktigt utmålats som medlemmar i Svenska motståndsrörelsen, blev förrförra året misstänkta för en misshandel med dödlig utgång i centrala Vallentuna. De misstänks där ha hamnat i bråk med en, enligt vissa källor, drogpåverkad Joakim Karlsson som senare avled av sina skador. På platsen hittade polisen senare en replika-pistol och en kökskniv som man tror tillhört Karlsson.

Nu väljer åklagare Katarina Lenter att utfärda en häktningsorder på Simon Arnamo, som hållt sig undan från polisen. Anledningen uppges vara att göra det lättare för rättsväsendet att kunna gripa Arnamo, om han befinner sig i utlandet.

— Jag behöver begära honom häktad för att eventuellt få hem honom till Sverige om han befinner sig utomlands, säger åklagaren.

— Rent praktiskt blir det lättare då man kan utfärda en arresteringsorder som gäller hela Europa. Det är bra att ha ett häktningsbeslut i botten om man anträffar honom, fortsätter hon.

Häktningsförhandlingarna kommer att äga rum i Attunda tingsrätt klockan tre på onsdagseftermiddagen.

Källa:
Misstänks för mord på Joakim Karlsson – begärs häktad


  • Publicerad:
    2014-04-01 18:45