En reporter från Nationellt Motstånd har besökt halal-slakteriet, Nässjö kontrollslakteri, där man slagit ihjäl djur med järnrör. Av fallfärdiga byggnader och ett allmänt risigt yttre fick reportern intrycket av att det inte rör sig om personer som är lämpliga att slakta djur.

Så här beskriver vår reporter sina intryck från platsen:

”Det var inte lätt att hitta detta slakteri då det inte var skyltat så vi var tvungna att fråga personer i en omkringliggande ort. När vi väl hittat hit så fick jag direkt en dålig smak i munnen, platsen var som tagen från en skräckfilm. Det första man såg var ett nedgånget hus med lakan täckta över rutorna. När man kommit närmare såg man även den slitna ladan. Det första jag tänkte var att vi måste kört fel men vi kollade upp registreringsnumret på en av bilarna på plats och ägaren till bilen var även en av ägarna till slakteriet. Efter att vi fått detta bekräftat började vi fotografera platsen och jag låter bilderna tala för sig själva.”

I slakteriets styrelse sitter tre personer, alla skrivna i Stockholmstrakten. Vill du veta lite mer om företaget kan du själv inhämta information på www.121.nu genom att söka på ”Nässjö kontrollslakteri”.


  • Publicerad:
    2011-10-13 00:00