NORRBOTTEN. Hälsocentralen i Kiruna attackerades igår av en våldsam man som slog sönder en stor del av lokalen. Personalen gömde sig under attacken i ett låst utrymme.

Vid lunchtid igår larmade vårdcentralsanställda polisen om att en man brutit sig in på Kiruna hälsocentral på Thulegatan. Den våldsamme mannen slog sönder inredningen på vårdcentralen. En stor del av inredningen förstördes.

I samband med attacken låste den personal som befann sig i lokalerna in sig i ett utrymme på hälsocentralen som våldsmannen inte kunde ta sig in i.

När polisen ankom till brottsplatsen var mannen så våldsam att polisen var tvungen att pepparspraya honom för att han skulle sluta använda våld. Mannen greps därefter och fördes till arresten i polishuset.

Mannen som greps är misstänkt för inbrott samt skadegörelse och ärendet är överfört på jourhavande förundersökningsledaren i Norrbotten.

— Mannen släpptes efter förhöret på beslut av åklagaren, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Karin Markaberg.

Privatägda väktare placerades därefter ut för att bevaka hälsocentralen, tills dess att polisen återkom för att genomföra en brottsplatsundersökning.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-06-24 10:30