TYSKLAND. Hamburg har blivit den första staden i Tyskland att sätta i kraft en lag som ger staden rätt att konfiskera kommersiella fastigheter för att kunna inhysa invandrare.

Den pågående främlingsinvasionen har satt så stor press på myndigheterna i den norra staden att hitta boenden åt invandrarna att man nu ska börja konfiskera byggnader.

Lagen som tillåter att kommersiella byggnader konfiskeras för att kunna inhysa invandrare kommer att träda i kraft redan nästa vecka och Hamburg är den första staden som gått ut med att de tänker använda sig av lagen. Lagen uppges dock bara vara tillfällig och ska gälla fram till i mars 2017. Konfiskering kommer endast kunna ske om ägaren vägrar att överräcka byggnaderna i utbyte mot kompensation.

Samtidigt som denna lag införs säger en undersökning av programföretaget ARD att så många som 51 procent av befolkning skräms av invandringen.

Men förbundskansler Angela Merkel anser å sin sida att Tyskland kan ta emot fler invandrare och Tyskland förväntas ta emot åtminstone 800 000 asylsökande i år, vilket är ungefär fyra gånger så många som man hade förra året.

På gatorna har stora slagsmål börjat bli allt vanligare. I torsdags var över 200 personer inblandade i ett våldsamt slagsmål utanför en flyktingförläggning i Hamburg-Bergedorf. Enligt polisen var det syrianer och afghaner som drabbade samman. Liknande händelser har inträffat på många andra invandrartäta orter i Tyskland. Ett större bråk ägde till exempel rum i Kassel i slutet av september.

I Berlin, München, Hamburg och påflera andra orter har myndigheterna upprättat tältläger. Nu närmar sig dock vintern och dessa läger anses allt för enkla för att kunna bo i under vinterförhållanden. Men trots att det inte finns några boenden att tillgå så fortsätter alltså invandringen till Tyskland i en hastighet på hela otroliga 500 personer om dagen.

Källa:
Hamburg to seize commercial property to house migrants


  • Publicerad:
    2015-10-04 01:20