UPPSALA. Under måndagskvällen exploderade en handgranat vid ett polisfordon parkerat vid polishuset i Uppsala. Polisen misstänker att det rör sig om en vedergällning, riktad mot dem själva, och just nu vaktas polishuset av tungt beväpnad polis.

Det var vid 23-tiden på måndagskvällen som en explosion skedde i Uppsala, i närheten av polishuset. På sin hemsida skriver polisen att ett flertal fordon har skadats av explosionen och att det rör sig om en handgranat som exploderat.

Enligt källor till TT ska någon ha kastat handgranaten mot två poliser, men att den ska ha studsat mot en stolpe varpå poliserna klarade sig utan skador.

Polisen arbetar nu utifrån hypotesen att det rör sig om en vedergällningsattack mot dem själva.

”Polisen är tidigt i utredningen och arbetar utifrån flera olika teorier om hur brottet utförts. I nuläget tyder mycket på att attentatet var riktat mot polisen och en vedergällning för den senaste tidens polisinsatser i Uppsala”, informerar polisen på sin hemsida.

Enligt Fria Tider rör det sig om riktade insatser mot de mångkulturella förorterna Gottsunda och Valsätra. Polisen har också gripit en 20-årig man, som nu misstänks för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. Mannen är skäligen misstänkt, men nekar till brott.

Uppsalapolisen betraktar attacken som en så kallad särskild händelse och polishuset vaktas just nu av tungt beväpnad polis.

Källor:
2017-11-27 23:10, Övrigt, Uppsala
En handgranat som detonerade vid polishuset i Uppsala – skulle träffa poliserna
Polisen bekräftar: Handgranatsattack mot polisen


  • Publicerad:
    2017-11-28 20:20