INRIKES Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali avvisar anklagelser om att ha sexchattat med en 15-åring.

En moderat riksdagsman utreds för att ha sexchattat med en 15-årig flicka i partiets ungdomsförbund, MUF. Sedan härvan avslöjades har Hanif Bali (M) anklagats för att vara skyldig.

Under veckan har det varit tyst på Twitter från Bali, men idag gick han ut med ett antal inlägg på sociala medier, där han avvisar anklagelserna.

Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem. Många har genom åren tyckt att jag är en kontroversiell person med förföljelse, skadegörelse och mordhot som följd. Men detta har varit det värsta jag blivit utsatt för”, skriver han.

Han uppmanar vidare flickan att polisanmäla händelsen, så att han kan bevisa att han är oskyldig. Detta menar moderaten också att han har ”gott om bevis” för.

Bali menar att drevet grundar sig i en politisk komplott, där en ung kvinna har fått agera spelbricka. Han skriver:

För ungefär två år sedan kontaktades jag av en MUF-medlem som sökte mycket kontakt med mig. Vi diskutera till en början politik men där avslutades konversationen. Flera månader efter återupptas kontaktsökandet och personen börjar även söka hjälp om studier och även mer privata angelägenheter. Hon var väldigt intensivt kontaktsökande och ville ha stöd och hjälp”.

Politikern klargör också att flickan började stöta på honom, och att han när det började bli ”explicit” klargjorde att han inte ville ha något annat än en vänskapsrelation där han agerade som mentor.

Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt.”, skriver Bali. Han ska också ha förklarat att han är betydligt äldre än flickan, att han har en egen flickvän och att han inte är intresserad.

Efter fortsatta kontakter ska Bali ha sagt till henne på ett ”bryskare sätt”, innan han blockerade hennes telefonnummer och på sociala medier.

Bali pekar också på att flickan senare har gillat inlägg på sociala medier som sprider rykten om honom, och att en del konton har haft ”nedräkningar” till dagen då anklagelserna dök upp.

Avslutningsvis anser Bali att Moderaterna har hanterat händelsen bra och att alla parter har fått komma till tals, samt att han gärna vill rentvå sitt namn.

Det återstår att se om det är Bali eller MUF-flickan som har bevisen på sin sida.