DEMONSTRATION. Här presenteras årets uppsättning av talare för Nordiska motståndsrörelsens traditionella arrangemang. På bägge orter återfinns en bra blandning av både vana talare och debutanter.

I Kungälv kommer följande personer hålla tal (Se en kortare presentation längre ner):
* Simon Lindberg
* Fredrik Vejdeland
* Sebastian Elofsson
* Julius Blomberg
* Simon Engelin

I Ludvika kommer följande personer hålla tal (Se en kortare presentation längre ner):
* Pär Öberg
* Robert Eklund
* Jimmy Thunlind
* Simon Holmqvist
* Daniel Nordberg

Simon Lindberg är ledare för Nordiska motståndsrörelsen och således också en fast del i podcasten Ledarperspektiv var vecka. Han har hållit hundratals olika tal vid nationella tillställningar och demonstrationer de senaste två decennierna. Lindbergs tal brukar alltid vara mycket uppskattade och han är enligt många bedömare den främste nu levande nationalsocialistiske talaren i världen. Lindberg talar under 1 maj i Kungälv.

Lindberg håller tal under 1 maj i Boden 2018.

Pär Öberg är chef för Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren i Sverige och presstalesman. Öberg är också välkänd från såväl Radio Nordfront och Studio Nordfront. Han är en populär talare och föredragshållare med god erfarenhet. Öberg talar under 1 maj i Ludvika där han också är boende.

Öberg höll tal också på förra årets 1 maj-demonstration i Ludvika.

Fredrik Vejdeland sitter i Nordiska motståndsrörelsens svenska riksråd och är dessutom chef för Nordfronts radioverksamhet. Är en van och uppskattad talare samt den andra parten i podcasten Ledarperspektiv. Vejdeland talar under 1 maj i Kungälv där han också är boende.

Vejdeland talar under Almedalsveckan 2018.

Robert Eklund sitter i Nordiska motståndsrörelsens svenska riksråd och är dessutom chef för verksamheten i övre Norrland. Förutom detta är han också en av de två synliga medarbetarna i Studio Bothnia. Under 1 maj i Boden förra året gjorde han sin officiella talardebut för organisationen och med så gott resultat att du i år kan du höra honom under 1 maj i Ludvika.

Eklund debut-talar under 1 maj i Boden 2018.

Sebastian Elofsson är aktivist, skribent på Nordfront och en återkommande talare på såväl lokala som officiella arrangemang. Det blir i år tredje året i rad han talar på Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstrationer när han nu talar i Kungälv.

Elofsson talade i Ludvika under första maj 2018.

Jimmy Thunlind har det senaste året synts allt mer som skribent och talare för Nordiska motståndsrörelsen. Han blev utnämnd till årets talare 2018 av Radio Regeringens lyssnare. Thunlind talar på 1 maj i Ludvika.

Thunlind talade på 1 maj i Ludvika även förra året.

Julius Blomberg är en mångårig aktivist som vi ofta sett i rollen som konferencier eller musiker under Nordiska motståndsrörelsens arrangemang. Han är också fast medarbetare i den nystartade engelska podcasten Nordic Voice. Officiell talardebut gjordes tidigare i år med bravur på en Mynttorgs-manifestation. Blomberg talar på 1 maj i Kungälv.

Blomberg som konferencier under Almedalsveckan 2018.

Simon Holmqvist är frekvent skribent och nyhetsredaktör för Nordfront.se. Han är dessutom en del i den fasta ensemblen i Radio Nordfront och i Studio Bothnia. Den officiella och lyckade talardebuten skedde under förra årets 1 maj-demonstration i Boden. I år hör du honom på 1 maj i Ludvika.

Även Holmquist gjorde talardebut i Boden under 1 maj 2018.

Simon Engelin är aktivist i Nordiska motståndsrörelsens andra näste, programledare för podcasten Mer än Ord och har även varit involverad framför kameran i flera olika av organisationens TV-sändningar. Under 1 maj i Kungälv i år gör han sin officiella talardebut.

Engelin är reporter åt NTV under Almedalsveckan 2018.

Daniel Nordberg är antagligen mest känd som programledare för NR Bohuslän, men är också aktiv i Nordiska motståndsrörelsens verksamhet i Näste 5. Under 1 maj i år gör han officiell talardebut i Ludvika.

Nordberg med fanan i hand under en aktion tidigare i år.


  • Publicerad:
    2019-04-20 08:44