Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Göteborgsdemonstrationen ökar med hundratals nya deltagare

Av Redaktionen, 2017-09-25
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Över 300 nya deltagare kan komma till demonstrationen i Göteborg den 30 september.

Nu är det slutspurt inför demonstrationen i Göteborg där över 1 000 deltagare förväntas komma. Motståndsrörelsens  blixtdemonstration i staden den 17 september (se: mer nedan) kan ha bidragit till att över 300 nya deltagare sluter upp i demonstrationen

133 personer har på Nordfronts fråga svarat ”ja, efter söndagens seger har jag beslutat att komma”, medan 177 personer svarat ”ja, jag lutar nu åt att komma”.

Uppemot 310 personer kan alltså ha ändrat uppfattning efter Göteborgspolisens hot inför 30 september – och Motståndsrörelsens sätt att hantera detta.

Undersökningen visar också att det är fler (672 istället för 626) som uppger att de kommer jämfört med förra veckans undersökning som även hade många fler röstare (cirka 700 fler). Som redan visats i Nordfronts tidigare undersökningar inför Borlänge och Stockholm och Falun är det mellan 31 och 38 procent fler som kommer än vad som uppges innan.

De som fortfarande velar uppmanas lyssna på Radio Regeringens två senaste program där en mängd lyssnare ringer in och berättar varför de kommer till demonstrationen. Läs mer om och lyssna på argumenten här och här.

En motaktion mot den politiserade polisen

Anledningen att Nordiska motståndsrörelsen arrangerade en mindre demonstration två veckor innan den stora var på grund av Göteborgspolisens minst sagt skandalösa beteende den senaste tiden.

I korthet har polisen, efter att alla parter kommit överens om och tagit hand på en färdväg den 30 september, helt plötsligt ändrat rutt till en betydligt sämre.

Man har även hotat medborgare att de kan komma bli gripna om de går med i demonstrationen och där marscherar i takt, ropar slagord, har ”fel” färg på kläderna och liknande. Många har reagerat på hur Erik Nord, polischef över Storgöteborg, pissat på grundlagen bara för att han inte gillar nationalsocialister eller andra oppositionella.

Att Motståndsrörelsen trotsade politiska beslut från politruker som Erik Nord och Dan Eliasson, och dessutom genomförde söndagsdemonstrationen på ett bra och ordnat sätt, har hyllats av många. På Viralizeed, som listar de mest virala nyheterna över hela världen var Motståndsrörelsens demonstration den mest hetaste nyheten under tiden den höll på.

I kommentarer på Nordfront och på andra forum uttryckte då ett flertal att de efter den lyckade blixtdemonstrationen nu bestämt sig för att komma till Göteborg den 30 september. Nu vet vi att det rör sig om minst 133 personer som nu ändrat uppfattning och sluter upp med de andra.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-09-25 10:30