KRISTINEHAMN. Det är politikerna som beslutat att ta in så många invandrare och skapat en situation där allt snart går åt helvete, skriver härbärget Värme och vila i en insändare där föreningen förklarar varför de bara kan hjälpa hemlösa som är skrivna i kommunen.

Foto: Värme och vila/Facebook.

Foto: Värme och vila/Facebook.

Härbärget Värme och vila har åtagit sig att på egen hand hjälpa kommunens cirka 40 stycken hemlösa med både mat och husrum. Gåvor från allmänheten och ideella volontärer har hjälpt till att hålla igång verksamheten.

I en insändare i nwt.se, Vi tar inte emot tiggare, känner sig Angelica Isaksson från härbärget tvingad att förklara varför de inte hjälper så kallade tiggare. ”Blir så trött och besviken på att bli kallad rasist så fort saker och ting missuppfattas. Vi vill men kan inte hjälpa alla, tyvärr!” skriver Angelica och förklarar varför ”tiggare” inte tas in av härbärget:

1. Vi har ingen möjlighet då det oftast är fullbelagt.

2. Vi får inte då de är kommunens ansvar.

3. Vi värnar främst åt de hemlösa som står skrivna i vår kommun, vilket även står i föreningens stadgar.

Angelica avslutar insändaren med att påpeka att det är politikerna som bär ansvaret för situationen och att dessa svikit de svenska hemlösa.

Att det ser ut som det gör i samhället ska vi inte skylla på någon om, politikerna har beslutat att vi ska ta in så mycket invandrare och till slut blir det för mycket och många hamnar mellan stolarna.

Vi måste sätta ner foten och säga att det räcker nu, Vi måste kunna ta hand om dem som redan finns i vårt samhälle!! Jag är inte rasist för att jag har denna åsikt, jag tänker långsiktigt och fortsätter det så här så går allt snart åt helvete rent ut sagt!

Här kan du stödja Värme och vilas verksamhet.

Källa:
Vi tar inte emot tiggare


  • Publicerad:
    2015-04-23 08:30