CORONAKRISEN. Från och med 14 september får Storbritannien hårdare coronaregler. Grupper större än sex personer förbjuds.

Skönhetssalongen Skin Kerr ska utredas för coronabrott eftersom de trotsar coronapolitiken. Foto: Skin Kerr/Instagram.

Coronareglerna i Storbritannien blir nu hårdare. Från och med den 14 september får människogrupper större än sex personer inte träffas, rapporterar BBC.

Denna regel införs för att hindra spridning av coronaviruset.

Regeln gäller dock inte för skolor, arbetsplatser, på ”covid-19-säkrade” bröllop, begravningar, och inte på organiserade sportevenemang.

Som tidigare är böterna för att bryta mot coronreglerna 100 pund. Varje gång en person fälls för att ha brutit mot reglerna, dubbleras bötesbeloppet upp till ett maxbelopp på 3 200 pund, motsvarande nästan 37 000 svenska kronor.

Tidigare regler har gjort gällande att människor inte får besöka sina bekanta. Endast personer som tillhör samma hushåll får umgås i fastigheterna där de är skrivna.

Uppvigling till brott mot coronarestriktionerna bedöms också vara brottsligt.

På tisdagen rapporterade BBC att Skönhetssalongen Skin Kerr i Bootle ska utredas av polis eftersom de har infört en egen coronapolitik som går rakt emot regeringens: En affisch i fönstret förklarar att Skin Kerr är en ”covidfri” salong. Inga coronamasker ska användas där, vilket annars numera är ett krav i engelska affärer och i kollektivtrafik.

Salongen anger att de tar emot kontanta pengar, något som av myndigheterna anses kunna sprida SARS-CoV-2 som kan leda till insjuknande i Covid-19.

Det återstår att se vilka påföljder som skönhetssalongen kan komma att få för att trotsa regeringsdirektiven.


  • Publicerad:
    2020-09-09 16:20