Nordfront har tidigare rapporterat om förbud i delar av Ryssland mot spridande av HBTQ-propaganda. Nu har duman, den lagstiftande församlingen i landet börjat diskutera om förbudet skall gälla hela Ryssland. Bland de kritiska rösterna mot förslaget finns Rustam Zyjev från organisationen Out Loud. Han tycker att lagen tystar HBTQ rörelsen och är diskriminerande. Han menar också att ungdomar som behöver informationen inte får den.

HBTQ-propagandan har av de styrande i Ryssland alltmer börjat ses som ett samhällsproblem. Senast var det den Amerikanska sångerskan och gayaktivisten Lady Gaga som fick erfara detta. Det var då Vitaly Milonov, upphovsmannen till homolagen i Sankt Petersburg som lämnade in en stämningsansökan mot artisten efter dennes spelning i samma stad den 9 december. Enligt RT handlar stämningen om att Lady Gaga ”uppmanar minderåriga att stödja hbt-organisationer, olaglig användning av den ryska nationella flaggan och förtal mot Ryssland”.[Image: Lady-Gaga.jpg]

Irina Medvedeva som är en av experterna som anlitas av ryska myndigheter för att ge råd i liknande frågor menar att en lag mot HBTQ-propaganda behövs i hela landet. Hon frågar sig varför man skall propagera för HBTQ frågor med tanke på vad följderna blir:

 
”Varför ska man visa upp sin sjukdom eller sitt syndiga beteende? Varför ska man ha parader? Om man gör reklam för en sån livsstil, ett sådant sjukt sexuellt beteende, kan normala barn slå in på den vägen.”

Hon menar också på att det inte är den inhemska befolkningen som ropar på mer ”rättigheter” utan krafter utifrån som vill destabilisera Rysslands befolkning. Där pekar hon bland andra ut Sverige som en av de drivande i frågan:

”Jag tror att det handlar om vissa utomnationella krafter som för det här kriget. Jag ser Sverige och Danmark som de främsta vapendragarna i det här informationskriget.”


  • Publicerad:
    2012-12-19 13:21