I söndags begav sig några av Motståndsrörelsens medlemmar ut för att sätta upp klistermärken i Söderhamn. Främst fokuserade man på områdena kring de bägge skolorna Staffangymnasiet och Norrtullskolan.

Redan på måndagsmorgonen uppmärksammades klistermärkesuppsättningen av Hela Hälsingland, det vill säga det politiskt korrekta nyhetsorgan som, åtminstone bland Nordfronts läsare, främst gjort sig känt för att ha misskrediterat en 18-årig flicka som gruppvåldtagits av rasfrämlingar i Bollnäs i juli, fabricerat påhittade hot mot vänsterpartister, ljugit om Motståndsrörelsens demonstration i Bollnäs, samt öppet demonstrerat mot Motståndsrörelsen.

Med en stor rubrik på förstasidan av nättidningens Söderhamnssektion informerar man allmänheten om att en ”olaga affischering” minsann ägt rum på Norrtullskolan. Hela Hälsingland uppger i den lilla notis som döljer sig bakom den stora rubriken att någon satt upp klistermärken i området. Man hävdar dessutom, på äkta pk-manér, att klistermärkena skulle innehålla ett ”främlingsfientligt budskap”.

 Söderhamnspolisen har uppgivit till Hela Hälsingland att man dokumenterat ”affischeringen” och att man kommer utreda ärendet. Varför Söderhamnspolisen väljer att lägga resurser på att utreda en klistermärkesuppsättning, när exempelvis personuppklaringsprocenten i regionen sjunkit kraftigt de senaste åren framgår inte i Hela Hälsinglands notis.

Motståndsrörelsens medlemmar i Söderhamn låter hälsa att man kommer att fortsätta sprida propaganda i staden.


  • Publicerad:
    2012-10-09 02:21