INTERNET. Känslorna går heta på sociala medier just nu då många frågar sig om Hanif Bali är Motståndsrörelsens riksdagsman.

Hanif Bali som vänstern ser honom.

Just nu pågår det en intensiv debatt i tidningar och på sociala medier. Debatten kretsar kring frågan om huruvida Hanif Bali (M) är ”nazist” eller om han åtminstone medvetet utnyttjar de nationalsocialistiska strömningarna i samhället för att få stöd i sin kamp mot politisk korrekthet.

Henrik Arnstad delgav sin syn på frågan i en artikel som Nordfront tidigare skrivit om. Enligt Arnstad finns det ett samarbete mellan Bali och Nordfront då båda kritiserat Arnstad för dennes el-skejtande. Både Nordfront och Arnstad har också noterat att Bali istället för att försvara sig från sådana anklagelser flyttar fokus från frågan genom att gå till motangrepp mot kritikerna, en taktik som Bali kan ha lärt sig av att studera den judiske socialisten Saul Alinskys kamptaktiker.

Tidigare i veckan frågade sig också David Lindén i en ledarartikel om det finns ”några bevis för att Hanif Bali är nazist?” Lindén verkar tycka att vissa antirasister överdriver hur långt ”högerut” Bali egentligen står.

Det senaste är att vänsterjudinnan Helle Klein, som infiltrerat Svenska kyrkan och säkert också läst Saul Alinskys böcker, gått till hårda personangrepp mot Bali på Twitter. Klein retweetade först Arnstads attackartikel mot Bali på Twitter och tjafsade sedan med honom.

Nordfront gick därför igår öppet ut på Twitter och tog parti för Bali i dennes kamp mot Klein, eventuellt med ett spår av ironi och vissa illa dolda baktankar från vår sida.

Detta noterades också av Klein som retweetade Nordfront och fortsatte att attackera Bali och Moderaterna. Detta slog dock tillbaka då de flesta som läste Kleins retweet tyckte att hon var oseriös och kritiserade henne. Några av svaren är bevarade här för eftervärlden ifall Klein skulle få för sig att radera det hon skrev.

Bali å sin sida kontrade med att attackera Klein igen. Även om Bali där också kallade Nordiska motståndsrörelsen för ”nazistisk” och ”våldsbejakande” så visade han samtidigt att han är en påläst följare av rörelsen genom att använda termen ”kamporganisation” som det är ovanligt att utomstående personer är bekanta med.

Idag när Nordfront deklarerade seger på Twitter valde Klein att blockera oss från att läsa hennes tweets.


  • Publicerad:
    2017-09-28 11:50