ABSURDISTAN. Under torsdagen invigdes Uppsala universitets första så kallade hen-toalett. ”Det vill säga en ’lipstick-hen-toalett’ där man kan komma och bli inspirerad och kanske leka med sin identitet”, säger Annika Skoglund, biträdande universitetslektor. 

Det var under torsdagen som den röda mattan rullades ut på Uppsala universitet. Orsaken? Den nya hen-toaletten givetvis.

— Välkomna till invigningen av nästa generations hen-toalett, sa Annika Skoglund, biträdande universitetslektor och intitiativtagare till toaletten när det röda bandet skulle klippas.

Den nya toaletten kommer att vara utrustad med bland annat nagellack, rakhyvlar, bindor, och deodoranter. Detta för att toaletten ska vara könsneutral och vara anpassad för båda könen som måste uppsöka toaletten.

— De andra toaletterna som är samkönade är inte könsneutrala. Här finns saker som tillgodoser båda könens behov och då tänker jag framförallt på kvinnors kroppsvätskor, svarar Skoglund på frågan om vad som skiljer denna ”hen-toalett” från de vanliga toaletterna.

Annika Skoglund förklarar vidare att toaletten är till för att alla, oavsett kön, ska känna sig ”välkomna” och kallar toaletten för den ”andra generationens hen-toalett”.

— Det vill säga en ’lipstick-hen-toalett’, där man kan komma och bli inspirerad och kanske leka med sin identitet, säger hon.

Källa:
Hen-toalett invigd på Uppsala universitet


  • Publicerad:
    2016-02-26 10:35