HERRLJUNGA. I onsdags kom domen för de två utländska män som åtalades för grovt vapenbrott. Nu väntar fängelsestraff för de båda.

Det var i april som polisen i Herrljunga med hjälp utav spaningsarbete kunde gripa två utländska män. En bosatt i Borås, den andra i Herrljunga. Den 51-årige boråsaren hade smugglat in vapen som han sedan sålt vidare. Herrljungabon menar att han av misstag förvarat en pistol i hemmet. I en undangömd socka fann polisen både pistol och ammunition.

Herrljungabon medgav i tingsrätten att en pistol förvarats hemma hos honom, men han nekade till brott. Enligt Herrljungabon hjälpte han 51-åringen att flytta till Borås, och en pistol ska då ha blivit kvar i bilen. Vapnet ska han ha tagit hand om och lagt i sin bostad.

I onsdags föll domen mot de båda och nu väntar fängelse. Herrljungabon dömdes till grovt vapenbrott och fick två års fängelse medan 51-åringen fick fyra års fängelse.

”Tingsrätten anser inte att den förklaringen är trovärdig, och oavsett om det stämmer eller inte så har han haft hand om vapnet i sin bostad i flera dagar innan polis hittade det. Därmed är det klarlagt att han med uppsåt har innehaft vapnet, och han fälls för grovt vapenbrott och påföljden blir två års fängelse”, skriver Alingsås Tidning.

Källa:
En pistol gav två års fängelse


  • Publicerad:
    2018-06-02 17:45