MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Jarlsbergs tidning hetsar mot Motståndsrörelsen och menar att Dresden-aktivismen i Norge var ”provocerande” och ”rasistisk”.

Det är i artikeln med den fantasifulla rubriken ”Militanta nationalister på räd i Holmestrand” som journalisten Jarl Rehn-Erichsen och Jarlsbergs tidning får utlopp för sitt hat mot nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen.

Aktionen som artikeln syftar på var en del av Motståndsrörelsens Dresden-aktivism som utfördes i hela Norge för att rikta ljuset mot de som föll offer för de allierades terrorbombning av staden Dresden där flera hundra tusen civila miste livet.

Rehn-Erichsen, som troligtvis inte är av den empatiska och medmänskliga typen, beskriver affisherna som ”provocerande” och ”rasistiska”. Otroligt nog så omnämner han organisationen som nationalsocialistisk men passar dock på att lägga till ”antisemitisk”.

Enligt Rehn-Erichsen var det en person, av Holmestrands 10 741 invånare, som tog kontakt med tidningen och beklagade sig över affischerna.

Jarlsbergs tidning har för övrigt publicerat ytterligare två artiklar om Motståndsrörelsen efter publiceringen av den första. Båda artiklarna är dock betalningsartiklar men med tanke på krigsrubrikerna ”PST är bekymrade över den ökande aktiviteten” och ”PST är bekymrade, det bör vi också vara” så är inte svårt att gissa innehållet.

Källor:
Hetser mot Motstandsbevegelsen, mener Dresden-aksjon er «rasistisk»
Her deler han ut nazi-flygeblader i Holmestrand


  • Publicerad:
    2017-02-20 08:50