PERU. ”Hitler återvänder!” och ”Hitler med folket!” är två slogans som Hitler Sanchez använder i sin kampanj om borgmästarposten i peruanska Yungar mot sin konkurrent Lennin Valverde.

Yungar, en stad i Anderna, går i oktober till val om ny borgmästare. De starkaste korten om posten är Hitler Alba Sanches som ställer upp mot Lennin Vladimir Rodriguez Valverde.

Hitler Sanchez har redan varit borgmästare i staden mellan 2011 och 2014. En av hans slogans lyder ”Hitler återvänder!” Andra slagord han använder i sin kampanj är ”Jag är den gode Hitler!” och ”Hitler med folket!”

Hitler hävdar att hans föräldrar hade varit okunniga om den politiske ledare som i ett främmande land bar namnet och som de gav åt sin son. Pappan påstås ha tyckt att namnet ”lät utländskt” och att det var därför han valde det åt sonen. Istället för att ändra det har Hitler Sanchez valt att bejaka namnet.

Lennin Valverde har redan gått till ohederliga attacker mot Hitler och försökt att hindra inskrivningen av honom som kandidat inför rådande val med hänvisning till Hitlers föregående ämbetsperiod. Detta nesliga försök stoppades dock av valmyndigheten. Därför kommer både Hitler och Lennin att stå på valsedeln vid valet 7 oktober.

Peru har fler medborgare med färgstarka namn. Förra året spelade Osama Vinladen för landets ungdomsfotbollslandslag.

Källa:
Hitler to stand against Lennin in Peru election


  • Publicerad:
    2018-09-25 11:25