MELLANÖSTERN. På Twitter hyllas nu Tysklands tidigare ledare Adolf Hitler av palestinier som fått nog av Israels terrorbomber. Allt till Sverigevänners stora förtret.

Några av de många inlägg på Twitter av palestinier som hyllar Hitler.

Den uppskruvade konflikten mellan palestinier och den sionistiska skurkstaten Israel har även spritt sig till sociala medier. På Twitter har flera nya hashtags dykt upp bland palestinier med sympatisörer, med uppenbart syfte att håna den judiska mytologin om ”förintelsen”.

#HitlerTheGreat, #HitlerWasRight och #Hitler_Was_Not_Wrong är några av de hashtags som blandas med mer konventionella såsom #FreePalestine.

LÄS ÄVEN: Leve Palestina, krossa sionismen

Man använder sig även av fejkade Hitler-citat för att provocera israel, såsom:

’Jag skulle ha dödat alla judar i världen…men jag sparade några för att visa världen varför jag dödade dem’ Adolf Hitler

Kränker Sverigevänner
Samhällsnytt skriver man om de olika hashtaggarna, som beskrivs som ”antisemitiska”. Skribenten Mattias Albinsson, som gjort sig ökänd som antinazist i alternativmediakretsar, skriver:

De flesta hinner inte få särskilt många gillningar innan de raseras, av upphovsmännen själva eller av nätjättarna sedan de anmälts av andra twittrare. I vissa fall hinner det emellertid bli något hundratal gillningar.

Albinsson citerar även ett barnbarn till en så kallad förintelseöverlevare som påstår sig ha fått massvis med hatmeddelanden från Twitteranvändare som påstås skriva att de önskar att hans förintelseöverlevande farmor hade förintats.

Samtidigt har andra så kallade Sverigevänner, såsom Björn Söder (SD) gått ut och krävt att Israels flagga hissas på offentliga byggnader i Sverige, så att staten på så vis visar solidaritet med Israels terrorbomber.

Nordiska motståndsrörelsen däremot har precis som Nordfront tagit stark ställning för Palestina och mot sionismen. Under dagen genomför Motståndsrörelsen flera antiisraeliska manifestationer, vilket Nordfront har kunnat rapportera om. I centrala Kristianstad eldade man exempelvis upp en israelisk flagga.


  • Publicerad:
    2021-05-14 17:40