När golfaren Christer Nyström gick en runda på Haketorps golfbana gjorde han ett märkvärdigt fynd. På bana tre hittade han en golfboll med ett hakkors.

Golfbollen har sedan dess blivit föremål för granskning och omdömen. Såväl golfaren Christer Nyström, Arboga golfklubbs pro Peter Thelin, Arboga golfklubbs ordförande Leif Lindberg, Karlskoga GK:s kontaktperson Jesper Edström samt Nerikes Allehanda har undersökt golfbollen – och haft åsikter om den.

Christer Nyström blev ”förbannad” över att någon lagt en annan golfboll på hans golfbana och ”försöker bedriva propaganda på en golfbana”. Han säger sig även vilja elda upp golfbollen. Leif Lindberg anser att det är ”tragiskt” och att han ”kan inte förstå att någon kan ställa upp att trycka något dylikt”. Peter Thelin anser att det hela är ”väldigt motbjudande”.

Peter Thelin tillägger även att golfbollen, Titleist Pro V1, en kvalitetsboll med en prislapp på över 500 kronor för ett tolvpack, är så bra tryckt att det måste vara en ”proffstryckare” som har gjort den. ”Peter Thelin ska för säkerhets skull kontakta Titleist och fråga om de har något med trycket att göra”, skriver Nerikes Allehanda.

Relaterad artikel:

Christer hittade golfboll med hakkors


  • Publicerad:
    2012-08-19 17:11