ALTERNATIVMEDIER Chang Frick hugger Nya Riks i ryggen. Lät sig intervjuas av AFA-veteranen Mathias Wåg i en artikel i Aftonbladet.

Idag lät Aftonbladet AFA-veteranen ”Mathias Wåg” skriva en artikel där den ökände vänsterextremisten mellan raderna hotar att avslöja identiteten på en 45-årig man som sägs ligga bakom nättidningen Nya Riks. I artikeln ondgör sig Wåg över att mannen enligt uppgift ska ha hjälpt flera invandringskritiska tidningar att få ekonomiskt stöd via MPRT:s mediestöd som infördes som komplement till presstödet under coronakrisen.

Förutom att hjälpa alternativmedier att få mediestöd ska 45-åringen enligt Wåg via Nya Riks ha avslöjat hur vänstertidningar upprepade gånger bidragsfuskat och fått bidrag trots att de inte uppfyller de uppsatta kraven för att ta del av bidragen. Wåg menar vidare att mannen hängt ut medarbetare på MPRT och avslöjat att de har tydliga vänstersympatier som kan tänkas påverka deras beslutsfattande om vilka medier som får ta del av bidrag.

I Wågs artikel uttalar sig även juden Chang Frick på Nyheter Idag om 45-åringen som ska ha kontaktat Frick och försökt hjälpa honom att ansöka om mediestöd. Frick tackade dock nej till hjälpen då han har en libertariansk framtoning och inte vill ta emot bidrag av staten.

— Han var intensivt påstridig och försökte övertala mig, trots att jag inte var intresserad. Han erbjöd sig skicka in alla papper så skulle pengarna bara komma in på kontot. Jag förklarade för honom att jag inte ville hora mig och ta statliga pengar, avslöjar Frick för Wåg.

Efter att ha låtit sig intervjuas av Wåg och gett honom denna pusselbit hånade Frick personen som erbjudit honom hjälp eftersom Nya Riks hemsida idag ser ut att ha stängts ner efter Wågs uthängningshot i Aftonbladet.

Chang Frick verkar alltså på Twitter mena att samhällskritiska journalister måste vara offentliga personer. Detta skriver Frick bara någon vecka efter att klippet där han skällde ut Frida Boisen blev viralt på sociala medier. I det klippet kritiserade Frick den svenska journalistkåren för hur de genom åren förföljt och hängt ut politiskt inkorrekta svenska medborgare. Boisen har till och med arbetat ihop med juden Robert Aschberg i programmet Trolljägarna och Aschberg är i sin tur tätt kopplad till Wåg och andra AFA-aktivister och kamrater till Wåg som SÄPO-informatören Martin Fredriksson.