EUROPA. Frankrikes president meddelade under måndagen att det så kallade flyktinglägret i hamnstaden Calais måste rivas och uppmanade samtidigt britterna att ta ansvar för flyktingfrågan.

Frankrikes sionistiske president Hollande fiskar röster inför valet.

Frankrikes sionistiske president Hollande fiskar röster inför valet.

Det har under en tid varit turbulent kring tunneln mellan franska Calais och engelska Dover. Utlänningar har olagligt passerat från Frankrike till Storbritannien via tunneln och yrkeschaufförer har fått betala dyrt för den ofrivilliga transporten av illegala invandrare. Under måndagen menade den franske presidenten Francois Hollande att lägret kallat ”Djungeln” som ligger beläget i Calais måste rivas.

— Nu måste lägret bort helt och hållet, och för evigt, sade Hollande.

Presidenten valde dock att inte besöka lägret som huserar runt 10 000 främlingar. Vidare menar Hollande att lägret ska vara tömt innan årsskiftet. De utlänningar som bor i lägret ska flyttas ut till flera olika boenden runt om i landet.

Hollande räknar med britternas stöd när det gäller att förändra situationen i Calais. Storbritannien har bland annat finansierat bygget av en mur som är en kilometer lång, en åtgärd för att stoppa den illegala invandringen som sker vilken har skapat spänningar mellan de båda länderna.

Invandringen, flyktinglägret ”Djungeln” och utlänningarnas öde är en het fråga just nu i Frankrike och uppges vara den avgörande frågan inför det kommande valet som hålls nästa vår.

Källa:Hollande: Flyktinglägret ”Djungeln” i Calais måste rivas helt och hållet


  • Publicerad:
    2016-09-26 20:45