VECKANS FILM. Denna vecka blir det en Hollywood-film som faktiskt går att se på utan att bli irriterad.

Bildruta från filmen The Way Back.

Bildruta från filmen The Way Back.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Det är ungefär 10 år sedan jag flyttade hemifrån, och antennkabeln följde inte med. Istället har det sedan dess varit en så kallad HTPC (Home Theater PC) som gällt, och att ladda ner det som varit intressant att se.

På så vis slipper man reklam, och The Pirate Bay (vila i frid) erbjöd även ett bättre utbud. Dock har jag de senaste 5 åren blivit extremt allergisk mot all form av subtil propaganda i form av att vita människor porträtteras som onda, sexualisering av vita kvinnor, obligatoriska svarta skådespelare som dör för att rädda andra, och så vidare.

Med tanke på att Hollywood de-facto är en judisk propagandafabrik och att det finns viktigare saker än att se på film, blir det sällan till att se på Hollywood-filmer. En Hollywood-film som dock inte plågar tarmpaket är The Way Back (2010).

Det var på en vildmarkskurs med Stefan Forsman, som han frågade om ifall någon sett filmen och hur de gjorde en kompass med hjälp av en pinne och solens strålar. Som kuriosa kan nämnas att han även lärde ut att väderstrecket söder går att finna genom att lägga sig under en tall och blicka uppåt för att se var trädet har grövst grenverk. Myrstackar är även ofta byggda på varma platser där solens strålar når dem söderifrån.

Flykt till fots från Gulag
Det var ett tag sedan jag såg The Way Back, men så som jag minns den var det en spännande film som handlade om hur några fångar rymde ifrån det sovjetiska fångsystemet Gulag.

Filmen bygger på boken The Long Walk, som spök-skrevs av den polska armélöjtnanten Sławomir Rawicz. Som vanligt då det kommer till makalösa berättelser från andra världskriget så är även denna ifrågasatt.

The-Way-Back-Film-01

För de som gillar survivalism och så vidare kan filmen vara behaglig att se på.

Rawicz historia handlar alltså om hur han 1939 arresterades av den fruktade judisk-ryska säkerhetstjänsten i Sovjet, NKVD, för att senare tilldömas 25 års straffarbete i Gulag.

1941 uppger han sig ha rymt, tillsammans med sex andra personer, och tog sig därefter 6 500 km söderut till fots, för att slutligen hamna i Indien 11 månader senare. Följet stötte där på en patrull med indisk-brittiska elitsoldater, gurkhas, som eskorterade dem till ett sjukhus i Calcutta.

Inte regisserad av jude
Anledningen till att filmen går att titta på kan ha och göra med att den inte är regisserad av en jude, som är brukligt i och med att samtliga 8 större filmstudios i Hollywood drivs av judar.

The Way Backs regissör, Peter Weir, försvarade Mel Gibson.

Filmen är nämligen regisserad av Peter Weir som enligt uppgift istället ska vara en australiensisk filmregissör. Vid en närmare undersökning visade det sig att han dessutom försvarade Mel Gibson som enligt vissa ”hatar judar” för att ”de är ansvariga för samtliga krig i världen”.

Weir har, som visas i den inlänkade filmen ovan, bland annat sagt att Mel Gibson ”blir offentligt korsfäst av massmedia” och att det är patetiskt att vissa filmskapare valt att inte arbeta med honom.

Filmen finns som blu-ray-rip i xvid-format med inbränd svensk undertext här, det är dock olagligt att ladda ner den.


  • Publicerad:
    2014-12-28 11:34