KRISTIANSAND. Efter Motståndsrörelsens lyckade demonstration i Kristiansand under förra lördagen genomförde representanter från homolobbyn en motdemonstration under söndagen.

Två norska ungdomsförbund arrangerade en så kallad motdemonstration efter att Nordiska motståndsrörelsens demonstrerat mot den perversa och folkfientliga homolobbyn i Kristianstad. Bakom motdemonstrationen stod Dennis Torkelsen, som är ungdomsledare inom sitt län för det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Torkelsen hade dock inte satt sig in i vad Motståndsrörelsens demonstration handlade om utan rabblade enbart upp samma gamla tomma floskler då han intervjuades av NRK. Bland annat att Motståndsrörelsen enbart står för ”hat” och att homolobbyn står för ”kärlek”.

— När de visar sitt hat, måste vi ta fram kärleken. Det är vad det handlar om, att vi ska kämpa för ett öppet samhälle där alla får vara vad de är. Vi måste visa att vi är flera och att kärleken är störst.

Även en del representanter  från homoorganisation FRI Sør var också närvarande, tillsammans med några andra partiers ungdomsförbund. Mali Steiro från Sosialistisk Venstreparti riktade kritik mot polisen i sitt tal och ifrågasatte ifall att de skulle kunna garantera säkerheten för deltagarna vid den kommande bögfestivalen ”Gay Sørland dagar.”

Att Motståndsrörelsens demonstration gick fredligt till och att det enbart var motdemonstranterna som stod för våldet ”nämndes dock” inte av Steiro.

Källa:
Homolobbyister manifesterte mot «nazisme» i Kristiansand


  • Publicerad:
    2017-08-02 20:45