HOMOLOBBYN. Efter en aktion där en docka föreställande en pedofil hängts upp i en snara i västgötska Tranemo har homolobbyn fått nog. Nu kräver man extra skydd av samhället för sin subversiva verksamhet.

Det var i samband med Tranemo Pride i slutet av maj som flera aktioner mot homolobbyspektaklet genomfördes i Sjuhäradsområdet.

Autonoma nationalsocialister hade även hängt upp en docka i en snara med texten ”pedofil” och en regnbågsflagga med texten ”krossa homolobbyn”.

Aktionen har nu fått stor uppmärksamhet i sociala medier, då homolobbyister spridit bilden på den hängda pedofildockan och beklagat sig högljutt över aktionens budskap.

En homolobbyist skriver exempelvis att hon vill att ”nazister” ska träffa hennes dotter och därmed bli mindre kritiska till homolobbyns verksamhet.

Bilden har också delats av West Prides officiella Facebookkonto, med uppmaningar till politiker att bistå med ökat skydd till homolobbyverksamheten och samtidigt intensifiera indoktrineringen av både barn och vuxna i deras sexualliberala agenda:

Nu är det upp till politiker, på alla nivåer i landet och högs beslutsfattare att på allvar ta tag i behovet av ökad kunskap i skolan och i samhället i övrigt. Politiker i Tranemo men också i hela Västra Götaland måste reagera och agera kraftfullt mot det öppna hatet. Det är er skyldighet att garantera oss alla en vardag fri från kränkningar, hot och våld.

Även bögtidningen QX – främst känd för att driva homodejtingsajten Qruiser där vuxna män öppet letar småpojkar – har uppmärksammat aktionen. Man beskriver antipedofilaktionen som en ”grov attack” mot så kallade HBTQ-personer och har även sökt Tranemos kommunalråd för att ställa honom till svars.

Har slutat utannonsera konferenser
Tre homolobbybossar, Andreas Hernbo, Stina Nilss och Markus Pettersson från RFSL:s lokalavdelningar i Göteborg, Sjuhärad och Skaraborg, skriver också i ett debattinlägg i Göteborgs-Posten om protestaktioner mot homolobbyn i allmänhet och antipedofilaktionen i synnerhet.

Enligt skribenterna kan RFSL inte längre bedriva sin verksamhet som vanligt på grund av ”hot” från ”nazister”. Nyligen meddelade RFSL att man ställer in sin medverkan på årets Almedalsvecka med samma motivering, men man menar att ”nazisternas” påverkan inte begränsar sig till Visby.

”RFSL har till exempel slutat utannonsera var vi har våra konferenser. Vi informerar inte ens deltagarna om den exakta platsen för vår verksamhet förrän strax innan den börjar. Risken att nazister dyker upp är annars stor, precis som de gjorde på vår senaste kongress i Skövde”, skriver Hernbo, Nilss och Pettersson.

Man beklagar sig över att alltmer av RFSL:s resurser går åt till säkerhet och kräver nu att samhället ska bidra, så att man istället kan fokusera på att sprida homolobbypropaganda.

”För att kunna fortsätta bidra till att Västra Götaland blir en bättre region att vara i för alla oavsett kön eller sexuell läggning så behöver vi samhällets stöd. Vi behöver deltagande och uppskattning i den offentliga verksamhet som vi arrangerar, vi behöver en trygg dialog med och aktiva ingrepp från rättsväsendet, vi behöver ökat stöd från politiken och vi behöver att medmänniskor står upp mot nazism, rasism, transfobi och homofobi i kommentarsfälten, i fikarummen, på krogen och på gatan”, skriver man.

Källor:
Grov attack mot hbtq-personer under Tranemo Pride
Nazismen är inget avlägset hot – det är på riktigt här och nu
West Pride (Facebook)


  • Publicerad:
    2019-06-04 15:09