HOMOLOBBYN. Homolobbyorganisationen West Pride vill nu bli kvitt sina kritiker genom politisk terapi. Enligt psykologen Ragnar Bern kan både fobier och ”skadliga fördomar” botas.

Homolobbyn vill med hjälp av terapi ”bota” så kallade homofober som ”känner oro över att hbtq-rörelsen fått ett ökat inflytande”.

Idag börjar homolobbyfestivalen West Pride i Göteborg. I samband med det passar man på att lansera tanken om att så kallade homofober kan botas med terapi.

Tillsammans med psykologen Ragnar Bern har West Pride skräddarsytt en terapi som är ”speciellt utformad för dig som lider av symptom så som ilska, stress och oro i mötet med homo-, bi- och transpersoner”.

— Vi vill visa hur absurt det är med homo- och transfobi. Det är bara vanföreställningar, ignorans och okunskap. Vi har inte plats för det i Sverige, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig West Pride, till SVT.

Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride, framträdde tillsammans Bern i TV4:s morgonsoffa där de fick utrymme att berätta om terapin, som består av en ljudfil med propaganda.

De båda menar att homofobi inte alltid tar sig uttryck som vanliga fobier. Enligt Bern är en form av homofobi exempelvis att ”känna oro över att hbtq-rörelsen fått ett ökat inflytande”.

Stafilidis fick även frågan ifall han tycker att ett ”Straight Pride” vore en bra idé.

— Att ens ha tanken på att lansera ett Straight Pride innebär ju att man saknar kunskapen om vad hatbrott består i.

Det är oklart ifall någon ”homofob” kommer att kunna rehabiliteras genom ljudfilen. Den som vill ge det en chans kan hitta den på Spotify.

Källor:
Ny terapi ska bota homofobi: ”Finns tillgänglig på Spotify!”
Så kan du bota din homofobi – med terapi


  • Publicerad:
    2019-06-12 18:00