NYBRO. Prästen Reine Medelius dömdes i onsdags för att via sms ha begärt sex av en minderårig pojke som träffat honom på ett konfirmationsläger.

Den 56-årige homosexuelle prästen Reine Medelius, som var verksam i småländska Nybro, dömdes på onsdagen till dagsböter på totalt 1 500 kronor för sexuellt ofredande av en minderårig pojke han träffat på ett konfirmationsläger.

Medelius hade vikarierat under en lektion på lägret under våren 2013 då han träffade och tog kontakt med pojken via sms. Senare skickade prästen ett meddelande där han uttryckte att han ville ha sex med pojken varpå hans far informerades och kontaktade den ordinarie konfirmationsprästen som i sin tur uppmanade till polisanmälan.

Efter att brottet anmälts stängdes Medelius av från sin prästtjänst och Växjö stift har nu i efterhand låtit avskeda honom. Han har dömts till 1 500 kr i dagsböter samt 5 000 kr i skadestånd till pojken och 500 kr.

Medelius har tidigare gjort sig känd i och med att han tog initiativ till en Pridefestival i Borgholm på Öland, något som dock på grund av svagt intresse bland befolkningen mötte föga framgång.

Källa:
Böter för präst som ville ha sex med pojke


  • Publicerad:
    2014-03-22 19:05